limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)

Werkgevers en boeren willen snel einde bestuurlijke impasse

De provinciale politiek moet zich snel weer bezig houden met dringende zaken in plaats van interne problemen. Daartoe roepen werkgeversorganisaties LWV en MKB samen met boerenorganisatie LLTB op.

Antoin Scholten (31 mei 2020)
'Wellicht evenementen vanaf één juni'

Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, hoopt dat er na één juni weer evenementen mogelijk zijn.

Peter Elbers L1-directeur_HD
Brandbrief L1-personeel aan commissarissen

L1-personeel luidt in een brief aan de Raad van Commissarissen de noodklok over directeur-bestuurder Peter Elbers. Zijn autoritaire wijze van leidinggeven leidt tot een onhoudbare situatie op de werkvloer, vinden de medewerkers. Elbers begon in september bij L1.

Schietincident Venlo Kwikstaartweg (6 dec 2020)
Onrust na beschieting woning Venlo: 'Dit is de druppel'

De beschieting van een woning aan de Kwikstaartweg in Venlo zaterdagavond ging niet onopgemerkt voorbij. Buurtbewoners zijn het moe en willen dat er actie wordt ondernomen door de gemeente.

theater heerlen
Oproep Limburgse theaters aan provincie: 'Schade is enorm'

De Limburgse theaters hebben met een brief een oproep gedaan aan de provincie om hen in deze coronacrisis financieel te ondersteunen.

Ontruiming belastingdienst Heerlen 22 nov 2019
Samenstelling poeder bij fiscus Heerlen nog onduidelijk

Het is nog steeds niet duidelijk waaruit het poeder in een brief bestond, dat eerder die dag gevonden werd bij de Belastingdienst in Heerlen.

Ouderen bejaarden zorg zorginstelling bejaardenhuis verzorgingshuis stock
Vragen na ernstige waarschuwing Mosae Zorggroep

De oppositiepartijen in Maastricht willen van het college van burgemeester en wethouders weten wat de opnamestop bij stichting Mosae Zorggroep betekent voor mensen die naar een verpleeghuis moeten.

Kandidaat-gedeputeerde Ger Koopmans van het CDA
Brief aan CDA-leden over vorming van provinciebestuur

De CDA-fractie in het Limburgs Parlement heeft een brief aan alle Limburgse CDA-leden geschreven over de vorming van een nieuw provinciebestuur.

Mook en Middelaar kaart ongenoegen Maaslijn-problemen aan

Het gemeentebestuur van Mook en Middelaar gaat een brief schrijven aan het provinciebestuur over de aanhoudende problemen op de Maaslijn.

Arriva na brandbrief: 'Wij poetsen de toiletten wel'

De directie van Arriva ontkent dat de toiletten niet gepoetst worden in de treinen op de Maaslijn.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten