Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brexit mogelijk goed nieuws voor Nedcar'

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 21:48

De Brexit zou zomaar ontzettend goed nieuws kunnen zijn voor autofabrikant VDL Nedcar in Born.

In Groot-Brittannië worden nu nog op twee plekken Mini's geproduceerd. De kans bestaat dat de productie wordt overgeheveld naar het Europese vasteland als het land niet langer in de Europese Unie zit.

Tarieven
Adviseur voor de autobranche Friedrich
Demmer zegt tegen de NOS dat de kans bestaat dat met een Brexit de importtarieven stijgen en grenscontroles worden ingevoerd. Dit zouden de autobedrijven niet willen betalen. Momenteel worden er in het Britse Oxford nog heel veel Mini's geproduceerd door BMW.

Geen aasgier
In een reactie zegt
Nedcar dat ze niet als een gier boven de Britse industrie wil gaan hangen, maar geeft het wel aan bij moederbedrijf BMW dat ze alle mogelijkheden open willen houden.

Als, dan
"Het moet eerst maar eens gebeuren, en dan moeten we gaan kijken naar de importbelastingen die over en weer geheven worden. Dan pas weten we wat onze concurrentie voor- of nadelen ten opzichte van Engeland," aldus Willem van de Leegte, de directeur van VDL.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto-industrie profiteert in 2017 van succes VDL Nedcar
Vijf miljoenste auto bij Nedcar van de band gerold
Productie nieuwe Mini Cabrio gestart bij VDL Nedcar
Nieuwe medewerkers VDL Nedcar blij met baan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen