Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brexit heeft grote gevolgen voor economie in Limburg'

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 13:06

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) verwacht dat een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU rampzalige gevolgen heeft voor de Limburgse economie.

23 juni gaan de Britten stemmen over de zogenoemde Brexit.

10 miljard
Als Groot-Brittannië het EU-lidmaatschap opzegt, kost dat de Nederlandse economie op termijn 10 miljard euro. Dat heeft het Centraal Plan Bureau berekend. Dat komt mede doordat de handelsverdragen die er nu zijn worden opgeven en import/export daarmee ingewikkelder en duurder wordt.

Enorme klap
Limburg is de vierde exportprovincie van Nederland, met veel ondernemers die zaken doen met de Britten. "Net nu het weer redelijk goed gaat met de Limburgse economie, zou dat een enorme klap zijn voor die ondernemers. Het is heel moeilijk om te voorspellen hoe groot de gevolgen precies zijn. Maar één ding is zeker, het treft ons hard", zegt Wim
Weijnen, voorzitter van de LWV.

Spannend
Hij hoopt dat de Britten hun gezond verstand gebruiken en besluiten om binnen de EU te blijven. "Een ding is zeker, de Britten die 23 juni naar de stembus gaan is spannender dan het EK voetbal," zo zegt
Weijnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Samenwerking in Zuid-Limburg uitbreiden
Scheidend LWV-directeur Weijnen geridderd
Limburgse werkgevers positief over economische ontwikkeling
Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen