Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brexit heeft grote gevolgen voor economie in Limburg'

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 13:06

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) verwacht dat een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU rampzalige gevolgen heeft voor de Limburgse economie.

23 juni gaan de Britten stemmen over de zogenoemde Brexit.

10 miljard
Als Groot-Brittannië het EU-lidmaatschap opzegt, kost dat de Nederlandse economie op termijn 10 miljard euro. Dat heeft het Centraal Plan Bureau berekend. Dat komt mede doordat de handelsverdragen die er nu zijn worden opgeven en import/export daarmee ingewikkelder en duurder wordt.

Enorme klap
Limburg is de vierde exportprovincie van Nederland, met veel ondernemers die zaken doen met de Britten. "Net nu het weer redelijk goed gaat met de Limburgse economie, zou dat een enorme klap zijn voor die ondernemers. Het is heel moeilijk om te voorspellen hoe groot de gevolgen precies zijn. Maar één ding is zeker, het treft ons hard", zegt Wim
Weijnen, voorzitter van de LWV.

Spannend
Hij hoopt dat de Britten hun gezond verstand gebruiken en besluiten om binnen de EU te blijven. "Een ding is zeker, de Britten die 23 juni naar de stembus gaan is spannender dan het EK voetbal," zo zegt
Weijnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Samenwerking in Zuid-Limburg uitbreiden
Scheidend LWV-directeur Weijnen geridderd
Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
Limburgse werkgevers positief over economische ontwikkeling
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen