Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brexit heeft grote gevolgen voor economie in Limburg'

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 13:06

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) verwacht dat een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU rampzalige gevolgen heeft voor de Limburgse economie.

23 juni gaan de Britten stemmen over de zogenoemde Brexit.

10 miljard
Als Groot-Brittannië het EU-lidmaatschap opzegt, kost dat de Nederlandse economie op termijn 10 miljard euro. Dat heeft het Centraal Plan Bureau berekend. Dat komt mede doordat de handelsverdragen die er nu zijn worden opgeven en import/export daarmee ingewikkelder en duurder wordt.

Enorme klap
Limburg is de vierde exportprovincie van Nederland, met veel ondernemers die zaken doen met de Britten. "Net nu het weer redelijk goed gaat met de Limburgse economie, zou dat een enorme klap zijn voor die ondernemers. Het is heel moeilijk om te voorspellen hoe groot de gevolgen precies zijn. Maar één ding is zeker, het treft ons hard", zegt Wim
Weijnen, voorzitter van de LWV.

Spannend
Hij hoopt dat de Britten hun gezond verstand gebruiken en besluiten om binnen de EU te blijven. "Een ding is zeker, de Britten die 23 juni naar de stembus gaan is spannender dan het EK voetbal," zo zegt
Weijnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Samenwerking in Zuid-Limburg uitbreiden
Scheidend LWV-directeur Weijnen geridderd
Limburgse werkgevers positief over economische ontwikkeling
Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen