Overslaan en naar de inhoud gaan

Brentjens: 'Van der Poel krijgt het niet cadeau in Tokio'

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 20:44

Bart Brentjens verwacht dat Mathieu van der Poel het lastig genoeg zal krijgen om volgend jaar mountainbikegoud te winnen op de Olympische Spelen in Tokio.

Brentjens deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Ulestraten.

Mountainbike
Brentjens werd in 1996 de allereerste Olympisch kampioen mountainbike en hoopt dat Mathieu van der Poel hem volgend jaar opvolgt op de Olympische Spelen. Brentjens ziet wel een aantal nadelen voor Van der Poel. "Hij krijgt het niet voor niks. Het parcours is heel extreem en de hitte is ook niet in zijn voordeel. In juli, als de Spelen worden gehouden, zijn in Japan hoge temperaturen en er is een hoge luchtvochtigheid. Maar hij heeft natuurlijk wel de kwaliteit om het te kunnen."

Brentjens, die werd geboren in Haelen, heeft dan ook goede hoop dat de Spelen zullen doorgaan. "De berichten die ik nu hoor en wat ik hoop is dat het allemaal doorgaat. Ik denk ook wel dat het Olympisch comité meekijkt naar de Tour."

Dumoulin
In Tour de L1mbourg ging het ook over de dertiende etappe in de Tour de France. Daarin werden flinke verschillen gemaakt tussen de klassementsmannen. Primoz Roglic en Tadej Pogacar wonnen de meeste tijd. Gert Jakobs had zijn twijfels over het rijden van Jumbo-Visma. "Jumbo-Visma controleerde de koers en ik had eigenlijk angst dat het ze zou opbreken. Maar dat gebeurde niet. Ik heb het idee dat Roglic zo makkelijk rijdt, dus ik denk dat die gele trui in Parijs voor Jumbo-Visma is."

Oud-mountainbiker Patrick Strouken vindt dat vandaag duidelijk is geworden dat Jumbo-Visma beter is dan Team INEOS. "Dat is voor mij duidelijk. Ik hoop alleen dat Roglic overeind blijft. Ze hebben geen tweede reserve die het kan overnemen. Ik had het iets anders aangepakt."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen