Overslaan en naar de inhoud gaan

Brentjens inspireert oud-toprenner: 'Veel van leren'

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 16:27

Mountainbiker Bart Brentjens heeft oud-renner Erik Dekker geïnspireerd om ook mee te doen aan de meerdaagse mountainbikewedstrijd Cape Epic.

Dekker reed de zware koers in Zuid-Afrika vorig jaar voor het eerst. Dit jaar start de oud-profrenner opnieuw. "Bart doet gewoon voor de veertiende keer mee dit jaar. Hij heeft zo gigantisch veel ervaring. Hij ademt mountainbiken. Daar kun je heel veel van leren."

Overstap
Brentjens, Dekker en oud-renner Maarten Tjallingii trainden woensdagochtend samen als voorbereiding op de loodzware wedstrijd, die 17 maart van start gaat. Brentjens ziet steeds meer oud-wegrenners de overstap maken naar het mountainbiken. "Tijdens hun carrière hebben ze er vaak geen tijd voor. Maar daarna maken ze vaak de overstap. Kijk maar naar George Hincapie, Christian van de Velde en Cadel Evans", zegt de Haelenaar.

Zere benen
Brentjens (50) en Dekker (48) waren allebei topcoureurs. Zo pakte Brentjens de Olympische titel in het mountainbike in 1996 en won Dekker de Amstel Gold Race in 2001. Dekker heeft nog veel aan het doorzettingsvermogen dat hij in die tijd opbouwde. "Het is net als in de Tour de France. Na etappe drie heb je al zere benen. Dan vraag je je af: hoe kom ik ooit aan de finish? En dat lukt toch altijd."

Zuid-Afrika
Cape Epic wordt verreden tussen 17 en 24 maart. Dekker en Tjallingii vormen samen een duo bij de 40-plussers. Brentjens komt voor het eerst uit bij de 50-plussers. Hij rijdt samen met de Braziliaan Abraão Azevedo. Ook Anna van der Breggen, van Boels-Dolmans heeft aangekondigd te starten in Zuid-Afrika.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen