Overslaan en naar de inhoud gaan

Brentjens inspireert oud-toprenner: 'Veel van leren'

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 16:27

Mountainbiker Bart Brentjens heeft oud-renner Erik Dekker geïnspireerd om ook mee te doen aan de meerdaagse mountainbikewedstrijd Cape Epic.

Dekker reed de zware koers in Zuid-Afrika vorig jaar voor het eerst. Dit jaar start de oud-profrenner opnieuw. "Bart doet gewoon voor de veertiende keer mee dit jaar. Hij heeft zo gigantisch veel ervaring. Hij ademt mountainbiken. Daar kun je heel veel van leren."

Overstap
Brentjens, Dekker en oud-renner Maarten Tjallingii trainden woensdagochtend samen als voorbereiding op de loodzware wedstrijd, die 17 maart van start gaat. Brentjens ziet steeds meer oud-wegrenners de overstap maken naar het mountainbiken. "Tijdens hun carrière hebben ze er vaak geen tijd voor. Maar daarna maken ze vaak de overstap. Kijk maar naar George Hincapie, Christian van de Velde en Cadel Evans", zegt de Haelenaar.

Zere benen
Brentjens (50) en Dekker (48) waren allebei topcoureurs. Zo pakte Brentjens de Olympische titel in het mountainbike in 1996 en won Dekker de Amstel Gold Race in 2001. Dekker heeft nog veel aan het doorzettingsvermogen dat hij in die tijd opbouwde. "Het is net als in de Tour de France. Na etappe drie heb je al zere benen. Dan vraag je je af: hoe kom ik ooit aan de finish? En dat lukt toch altijd."

Zuid-Afrika
Cape Epic wordt verreden tussen 17 en 24 maart. Dekker en Tjallingii vormen samen een duo bij de 40-plussers. Brentjens komt voor het eerst uit bij de 50-plussers. Hij rijdt samen met de Braziliaan Abraão Azevedo. Ook Anna van der Breggen, van Boels-Dolmans heeft aangekondigd te starten in Zuid-Afrika.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen