Overslaan en naar de inhoud gaan

Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen?

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 6:00

Justitie heeft een nieuwe, nog geheime getuige gevonden in het proces tegen Thijs H. (28). Het gaat om een man die voorafgaand aan de moorden in mei 2019 met de Brunssumse verdachte heeft gesproken.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Geheime getuige
Vorige week, op de tweede procesdag van de zaak tegen Thijs, werd de nieuwe getuige tussen de soep en de aardappelen door aangekondigd. De informatie was summier: na de eerste zittingsdag had een getuige zich bij de politie in Den Haag gemeld. Justitie wilde het verhaal van deze getuige nauwkeurig uitspitten en zou vervolgens bepalen hoe interessant deze informatie was.

Fatale steekpartijen
Bronnen vertellen L1 dat het gaat om een man die nog met Thijs sprak voorafgaand aan de moorden, die op 4 en 7 mei 2019 werden gepleegd in Den Haag en op de Brunssummerheide. Thijs stak er drie mensen dood. Hij zou psychotisch zijn geweest tijdens die fatale steekpartijen. Justitie twijfelt sterk aan die lezing. Het is onbekend of de nieuwe getuige daar meer over kan vertellen.

Lees ook: Thijs H. zocht bewust eigen grens op: 'Zucht naar chaos'

Eis van justitie
Dinsdag doet justitie uit de doeken wie de geheime getuige is en met welk verhaal hij zich heeft gemeld. Dan zal ook blijken wat de waarde van dat verhaal is voor de totale zaak. Daarna komt justitie met haar strafeis. Woensdag wordt de zaak afgesloten met het pleidooi van advocaat Serge Weening.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen