Overslaan en naar de inhoud gaan

Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen?

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 6:00

Justitie heeft een nieuwe, nog geheime getuige gevonden in het proces tegen Thijs H. (28). Het gaat om een man die voorafgaand aan de moorden in mei 2019 met de Brunssumse verdachte heeft gesproken.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster'

Geheime getuige
Vorige week, op de tweede procesdag van de zaak tegen Thijs, werd de nieuwe getuige tussen de soep en de aardappelen door aangekondigd. De informatie was summier: na de eerste zittingsdag had een getuige zich bij de politie in Den Haag gemeld. Justitie wilde het verhaal van deze getuige nauwkeurig uitspitten en zou vervolgens bepalen hoe interessant deze informatie was.

Fatale steekpartijen
Bronnen vertellen L1 dat het gaat om een man die nog met Thijs sprak voorafgaand aan de moorden, die op 4 en 7 mei 2019 werden gepleegd in Den Haag en op de Brunssummerheide. Thijs stak er drie mensen dood. Hij zou psychotisch zijn geweest tijdens die fatale steekpartijen. Justitie twijfelt sterk aan die lezing. Het is onbekend of de nieuwe getuige daar meer over kan vertellen.

Lees ook: Thijs H. zocht bewust eigen grens op: 'Zucht naar chaos'

Eis van justitie
Dinsdag doet justitie uit de doeken wie de geheime getuige is en met welk verhaal hij zich heeft gemeld. Dan zal ook blijken wat de waarde van dat verhaal is voor de totale zaak. Daarna komt justitie met haar strafeis. Woensdag wordt de zaak afgesloten met het pleidooi van advocaat Serge Weening.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen