Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brein autobranden-horror Weert moet 30 maanden cel in

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 11:19

Frans P. moet, zoals eerder al was opgelegd, 30 maanden achter de tralies doorbrengen voor het in brand laten steken van drie auto's in Weert en omgeving.

Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch maandag bepaald.

Karretje spannen
De 50-jarige Weertenaar wordt gezien als het brein achter de reeks autobranden en was dus niet diegene die de voertuigen tussen 2009 en 2012 daadwerkelijk in vlammen liet opgaan. Daarvoor spande hij onder andere Willem B. uit Geleen voor het karretje. Die werd door Frans betaald voor het in brand steken. Volgens de rechter is in opdrachte van de verdachte een Kia die op het Molenakkerplein stond, een Peugeot op de Risseweg en een Mercedes-Benz op het Julianaplein in de as zijn gelegd.

Rechtbank
Frans werd in 2015 door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot 30 maanden cel. De advocaat-generaal eiste twee weken geleden in het hoger beroep 28 maanden gevangenisstraf. Dat is twee maanden korter dan de uitspraak.

Lees ook: Eis van 28 maanden cel voor autobranden-horror

Commotie
"Door zijn handelen heeft de verdachte ernstige gevoelens van onrust, angst en onveiligheid veroorzaakt in Weert", aldus het Hof. "Hij wist dat in Weert in een relatief korte periode een groot aantal autobranden had gewoed en dat die branden tot veel commotie hadden geleid, waardoor het effect van de autobranden nog extra werd vergroot."

De advocaat van Frans pleitte voor vrijspraak voor zijn cliënt. Daar ging de rechter dus niet in mee.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen