Overslaan en naar de inhoud gaan

Brede steun voor behoud bruggen bij verbreding A2

Geplaatst opwoensdag 23 december 2015 - 7:28

Politieke partijen uit Sittard-Geleen en Echt-Susteren pleiten voor het behoud van tunnels en viaducten bij de verbreding van de A2.

Coalitiepartijen CDA en GOB van de gemeente Sittard-Geleen en Lijst Samenwerking en de CDA-fractie van Echt-Susteren wijzen daarbij op het gegeven dat er evenwicht moet zijn tussen leefbaarheid en economische ontwikkelingen in de regio. Dat schrijven ze gezamenlijk in een manifest dat de vier partijen via het CDA Limburg hebben aangeboden aan de Tweede Kamer.

Verbindingen
Volgens Paul Verjans, fractieleider van het GOB, is Rijkswaterstaat 'zeer spaarzaam' omgegaan met de dwarsverbindingen van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide, waar in 2022 de verbreding van start gaat. In de huidige plannen komen zo de tunnels Holtum en Den Uil (tussen Guttecoven en Obbicht) en De viaducten Slagmolen (bij Echt), Gebroek (tussen Holtum en Baakhoven) en 't Rooth (bij Born) te vervallen.

Lees ook: Sittard-Geleen eist behoud viaducten bij verbreding A2

"Hoewel deze bruggen een minder belangrijke rol vervullen voor autoverkeer, zijn het stuk voor stuk belangrijke recreatieve verbindingen voor woonkernen langs de A2 en het buitengebied", stelt Verjans. Volgens de vier partijen is het van groot belang dat deze dwarsverbindingen blijven.

Open brief
Niet alleen de lokale politiek roert zich in de strijd voor het behoud van de bruggen en tunnels. Via actiecomité Behoud het Bruggetje en actiegroep Holtum zijn er ook al petities en enquêtes verspreid onder omwonenden. Verder is er een open brief aan het stadsbestuur van Sittard-Geleen gestuurd.

Lees ook: Zorgen over verdwijnen viaducten door verbreding A2

Onderhandelingsfase
Burgemeester en wethouders onderschrijven het belang van de verbreding van de A2, maar geven aan daarmee niet op voorhand al in te stemmen met het verdwijnen van de tunnels en viaducten. "We bevinden ons in de fase van onderhandeling", laat het stadsbestuur in een reactie op een open brief van actiecomité Behoud het Bruggetje weten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cox ontvangt petitie voor behoud bruggen en tunnels A2
Verhoudingen op scherp in coalitie Sittard-Geleen
Ook twijfel in Sittard-Geleen over steun MAA
Informateurs moeten politieke crisis Sittard-Geleen bezweren
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen