Overslaan en naar de inhoud gaan

Brede steun voor behoud bruggen bij verbreding A2

Geplaatst opwoensdag 23 december 2015 - 7:28

Politieke partijen uit Sittard-Geleen en Echt-Susteren pleiten voor het behoud van tunnels en viaducten bij de verbreding van de A2.

Coalitiepartijen CDA en GOB van de gemeente Sittard-Geleen en Lijst Samenwerking en de CDA-fractie van Echt-Susteren wijzen daarbij op het gegeven dat er evenwicht moet zijn tussen leefbaarheid en economische ontwikkelingen in de regio. Dat schrijven ze gezamenlijk in een manifest dat de vier partijen via het CDA Limburg hebben aangeboden aan de Tweede Kamer.

Verbindingen
Volgens Paul Verjans, fractieleider van het GOB, is Rijkswaterstaat 'zeer spaarzaam' omgegaan met de dwarsverbindingen van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide, waar in 2022 de verbreding van start gaat. In de huidige plannen komen zo de tunnels Holtum en Den Uil (tussen Guttecoven en Obbicht) en De viaducten Slagmolen (bij Echt), Gebroek (tussen Holtum en Baakhoven) en 't Rooth (bij Born) te vervallen.

Lees ook: Sittard-Geleen eist behoud viaducten bij verbreding A2

"Hoewel deze bruggen een minder belangrijke rol vervullen voor autoverkeer, zijn het stuk voor stuk belangrijke recreatieve verbindingen voor woonkernen langs de A2 en het buitengebied", stelt Verjans. Volgens de vier partijen is het van groot belang dat deze dwarsverbindingen blijven.

Open brief
Niet alleen de lokale politiek roert zich in de strijd voor het behoud van de bruggen en tunnels. Via actiecomité Behoud het Bruggetje en actiegroep Holtum zijn er ook al petities en enquêtes verspreid onder omwonenden. Verder is er een open brief aan het stadsbestuur van Sittard-Geleen gestuurd.

Lees ook: Zorgen over verdwijnen viaducten door verbreding A2

Onderhandelingsfase
Burgemeester en wethouders onderschrijven het belang van de verbreding van de A2, maar geven aan daarmee niet op voorhand al in te stemmen met het verdwijnen van de tunnels en viaducten. "We bevinden ons in de fase van onderhandeling", laat het stadsbestuur in een reactie op een open brief van actiecomité Behoud het Bruggetje weten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cox ontvangt petitie voor behoud bruggen en tunnels A2
Verhoudingen op scherp in coalitie Sittard-Geleen
Ook twijfel in Sittard-Geleen over steun MAA
Gemeentehuis stadhuis Sittard-Geleen
Sittard-Geleen: coalitie CDA en GOB definitief onmogelijk
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen