Overslaan en naar de inhoud gaan

Brech wil boek over zaak Nicky Verstappen tegenhouden

Geplaatst opzaterdag 11 september 2021 - 7:39

Jos Brech (58) verzet zich tegen publicatie van een boek over de zaak Nicky Verstappen, geschreven door rechtspsychologen Robert Horselenberg en Peter van Koppen. Een rechter moet bepalen of het boek mag worden uitgebracht.

De rechtspsychologen en kamp Brech probeerden er tevergeefs in onderling overleg uit te komen. Nu volgt een kort geding.

Lees ook: Veroordeelde moordenaar is getuige in zaak Nicky Verstappen

12.000 pagina's
Horselenberg en Van Koppen bogen zich, gesteund door juriste Leonie Ebbekink, over het ruim 12.000 pagina's tellende strafdossier en schreven hun bevindingen op in het boek 'De fietser op de hei'. Dat boek zou zaterdag gepubliceerd worden. Donderdag ontstond er echter een kink in de kabel. Verdachte Brech wil publicatie van het boek, in ieder geval in de huidige vorm, tegenhouden. Daarnaast wil hij dat het boek pas wordt uitgebracht als zijn zaak niet meer onder de rechter is.

L1-misdaadverslaggever Bas Dingemanse vertelt meer over deze kwestie:

Video: L1

Kritische blik
De beide rechtspsychologen willen naar eigen zeggen niet de onschuld van verdachte Jos Brech bepleiten, of andersom, maar hebben kritisch naar het onderzoek gekeken. Ze zijn in oktober 2020 met hun analyse begonnen. Op dat moment liep de zaak tegen Brech nog in de rechtbank van Maastricht. Op 20 november veroordeelde die rechtbank de verdachte uit Simpelveld tot 12,5 jaar gevangenisstraf.

Momenteel loopt de zaak in hoger beroep. Het inhoudelijke proces start in oktober en loopt door tot in november.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen