Overslaan en naar de inhoud gaan

Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 10:24

Nadat er ruim 1600 tips zijn binnengekomen, is de tiplijn die de politie heeft ingesteld voor de zoektocht naar Jos Brech vrijdag opgeheven.

Het telefoonnummer werd vorige week geopend nadat politie en justitie de identiteit van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen bekend hadden gemaakt.

Spoorloos
Op dat moment ontbrak nog ieder spoor van Brech. De politie had hem weten te traceren naar een hut in de Vogezen, maar waar Brech zich na februari dit jaar ophield was nog een groot mysterie. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte de benen had genomen naar het buitenland, werd een internationaal opsporingsverzoek verspreid.

Lees ook: Europol plaatst Brech op lijst meestgezochte criminelen

Gouden tip
Tussen alle informatie die op het nummer binnenkwam, bevond zich ook ook de gouden tip. Die leidde de politie naar een dorp in de Spaanse regio Catalonië. Daar werd Brech zondag aangehouden. Hij bleek zich al geruime tijd op te houden in een soort commune bij het dorpje Castellterçol.

Voorgeleid
Na de aanhouding is het aantal tips op de telefoonlijn fors teruggelopen, reden voor de politie om de lijn te sluiten. Het Openbaar Ministerie heeft het nieuws uit Spanje bevestigd dat Brech medio volgende week naar Nederland komt. Hij wordt dan binnen 24 uur voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Lees ook: Jos Brech in loop volgende week naar Nederland

Compleet beeld
Ondertussen zijn een rechercheur en een officier van justitie vanuit Nederland naar Spanje vertrokken voor overleg over de uitlevering van Jos Brech. Ook gaan zij de Spaanse politie en justitie vragen een onderzoek te doen naar de verblijfplaats van Brech in Spanje. "We gaan vragen of de Spaanse politie een aantal getuigen wil horen. Het gaat om mensen die wonen in het gebied waar de verdachte is aangehouden'', laat een woordvoerder van het OM weten. "Dit om een compleet beeld te vormen van de omstandigheden daar.''

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen