Overslaan en naar de inhoud gaan

Brech medio volgende week naar Nederland, tiplijn gesloten

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 10:24

Nadat er ruim 1600 tips zijn binnengekomen, is de tiplijn die de politie heeft ingesteld voor de zoektocht naar Jos Brech vrijdag opgeheven.

Het telefoonnummer werd vorige week geopend nadat politie en justitie de identiteit van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen bekend hadden gemaakt.

Spoorloos
Op dat moment ontbrak nog ieder spoor van Brech. De politie had hem weten te traceren naar een hut in de Vogezen, maar waar Brech zich na februari dit jaar ophield was nog een groot mysterie. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte de benen had genomen naar het buitenland, werd een internationaal opsporingsverzoek verspreid.

Lees ook: Europol plaatst Brech op lijst meestgezochte criminelen

Gouden tip
Tussen alle informatie die op het nummer binnenkwam, bevond zich ook ook de gouden tip. Die leidde de politie naar een dorp in de Spaanse regio Catalonië. Daar werd Brech zondag aangehouden. Hij bleek zich al geruime tijd op te houden in een soort commune bij het dorpje Castellterçol.

Voorgeleid
Na de aanhouding is het aantal tips op de telefoonlijn fors teruggelopen, reden voor de politie om de lijn te sluiten. Het Openbaar Ministerie heeft het nieuws uit Spanje bevestigd dat Brech medio volgende week naar Nederland komt. Hij wordt dan binnen 24 uur voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Lees ook: Jos Brech in loop volgende week naar Nederland

Compleet beeld
Ondertussen zijn een rechercheur en een officier van justitie vanuit Nederland naar Spanje vertrokken voor overleg over de uitlevering van Jos Brech. Ook gaan zij de Spaanse politie en justitie vragen een onderzoek te doen naar de verblijfplaats van Brech in Spanje. "We gaan vragen of de Spaanse politie een aantal getuigen wil horen. Het gaat om mensen die wonen in het gebied waar de verdachte is aangehouden'', laat een woordvoerder van het OM weten. "Dit om een compleet beeld te vormen van de omstandigheden daar.''

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen