Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brech biechtte in verhoor betrokkenheid bij zedendelict op

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 7:00

Tijdens een getuigenverhoor in de zaak Nicky Verstappen heeft Jos Brech in 2001 aan de politie opgebiecht dat hij in de jaren tachtig betrokken was bij een zedendelict. Hij werd daar destijds voor behandeld bij het Riagg.

Brech zou dat volgens de onderzoeksleider van de politie uit eigen beweging hebben verteld, schrijft De Limburger.

Getuigenverhoor
De man uit Simpelveld werd in 2001 door de politie verhoord als getuige, omdat hij in het dossier vermeld stond als toevallige passant. Brech werd in 1998 namelijk enkele uren na de vondst van het levenloze lichaam van Nicky Verstappen door de marechaussee weggestuurd bij een politieafzetting in de buurt van de Brunssummerheide.

Lees ook: Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Geseponeerd
Over het eerdere zedendelict waar Jos Brech naar eigen zeggen bij betrokken was, kon de politie echter geen nadere informatie terugvinden in hun systemen, omdat de zaak destijds geseponeerd was. Omdat de zaak nooit voor de rechter gekomen was, moesten de stukken vijf jaar na dato zelfs helemaal uit het systeem verwijderd worden.

Krantenartikel
In het onderzoek naar Jos Brech, nu verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, bekijkt de politie een krantenbericht uit 1985 van het Limburgs Dagblad. Het artikel gaat over een 22-jarige man uit Simpelveld die had bekend twee tienjarige jongens in Wijnandsrade te hebben betast. Ook zou hij een jaar eerder ontucht hebben gepleegd met twee minderjarige jongens in Wijlre.

Hoewel zowel leeftijd als woonplaats overeen komen met Jos Brech is het voor de politie moeilijk te achterhalen of dit artikel daadwerkelijk over hem gaat.

Lees ook: Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak Nicky

Zomerkamp
Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen