Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brech biechtte in verhoor betrokkenheid bij zedendelict op

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 7:00

Tijdens een getuigenverhoor in de zaak Nicky Verstappen heeft Jos Brech in 2001 aan de politie opgebiecht dat hij in de jaren tachtig betrokken was bij een zedendelict. Hij werd daar destijds voor behandeld bij het Riagg.

Brech zou dat volgens de onderzoeksleider van de politie uit eigen beweging hebben verteld, schrijft De Limburger.

Getuigenverhoor
De man uit Simpelveld werd in 2001 door de politie verhoord als getuige, omdat hij in het dossier vermeld stond als toevallige passant. Brech werd in 1998 namelijk enkele uren na de vondst van het levenloze lichaam van Nicky Verstappen door de marechaussee weggestuurd bij een politieafzetting in de buurt van de Brunssummerheide.

Lees ook: Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Geseponeerd
Over het eerdere zedendelict waar Jos Brech naar eigen zeggen bij betrokken was, kon de politie echter geen nadere informatie terugvinden in hun systemen, omdat de zaak destijds geseponeerd was. Omdat de zaak nooit voor de rechter gekomen was, moesten de stukken vijf jaar na dato zelfs helemaal uit het systeem verwijderd worden.

Krantenartikel
In het onderzoek naar Jos Brech, nu verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, bekijkt de politie een krantenbericht uit 1985 van het Limburgs Dagblad. Het artikel gaat over een 22-jarige man uit Simpelveld die had bekend twee tienjarige jongens in Wijnandsrade te hebben betast. Ook zou hij een jaar eerder ontucht hebben gepleegd met twee minderjarige jongens in Wijlre.

Hoewel zowel leeftijd als woonplaats overeen komen met Jos Brech is het voor de politie moeilijk te achterhalen of dit artikel daadwerkelijk over hem gaat.

Lees ook: Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak Nicky

Zomerkamp
Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen