Overslaan en naar de inhoud gaan

Brech in beroep: 'Niet zitten voor wat ik niet heb gedaan'

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 16:51

Jos Brech liet kort voordat hij vrijdagmiddag werd veroordeeld tot 12,5 jaar cel, weten geen straf te accepteren. "Ik ga niet zitten voor iets wat ik niet gedaan heb."

Daarmee tekende advocaat Gerald Roethof vrijdagmiddag meteen na de uitspraak hoger beroep aan in de zaak-Nicky Verstappen. "Ik heb kort voor de zitting overlegd met mijn cliënt, en hij liet mij weten geen straf te accepteren in de zaak-Verstappen", vertelde de raadsman na het vonnis aan de verzamelde pers.

Wankel
Volgens Roethof is het vonnis van 12 jaar cel voor misbruik en ontvoering van Nicky Verstappen 'extreem wankel'. Er was voor de raadsman dan ook geen twijfel om in hoger beroep te gaan: "Het standpunt van mij en mijn cliënt ligt zo ver verwijderd van de visie van de rechtbank."

Onschuld
De advocaat is het oneens met de veroordeling voor seksuele penetratie. "Een van de grootste deskundigen op dat gebied zei op zitting dat je niet uit kunt gaan van seksuele penetratie, maar de rechtbank doet dat wel. Dat is te kort door de bocht. En als seksueel misbruik niet bewezen kan worden, dan vervalt ook de vrijheidsberoving. Dan vervalt ook de link met mijn cliënt", benadrukte Roethof opnieuw de in zijn ogen onschuld van Jos Brech.

Lees ook: Jos Brech veroordeeld tot 12,5 jaar cel

B in de naam
Roethof heeft er vertrouwen in dat het Gerechtshof tot een ander oordeel komt. "De rechtbank is tot een veroordeling gekomen door schakelbewijs, waarbij het ene bewijs uit het andere bewijs volgt. Daarmee moet je heel voorzichtig zijn. Dat ging ook mis in de zaak Lucia de B", haalde Roethof een eerdere gerechtelijke dwaling aan. "Zware zaken met een B in de naam komen vaak pas in hoger beroep goed. We kennen Cees B, Lucia de B. en nu ook Jos B."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen