Overslaan en naar de inhoud gaan

Braziliaanse prostituees: 'Paspoort afgepakt, amper salaris'

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2020 - 11:16

Twee Braziliaanse prostituees beschuldigen Ralph G. (46) uit Landgraaf van louche praktijken. Ralph zou paspoorten hebben afgepakt van 'zijn' dames en bijna alle inkomsten in eigen zak steken.

De veertiger ontkent alle aantijgingen. Hij claimt zelfs nooit met Braziliaanse vrouwen te hebben gewerkt.

Hulp bij sekswerk
Dinsdagmorgen kwam Ralph voor de rechter, maar veel wijzer werden betrokkenen niet. De man beriep zich op zijn zwijgrecht. Tijdens eerdere verklaringen bij de politie gaf hij wel een inkijkje in zijn leven. Ralph gaf aan zelf sekswerk te hebben gedaan, onder de alias 'Isabelle'. Via die weg zou hij verschillende vrouwen hebben geholpen bij hun werk als prostituee.

Stukken vlees
Volgens Ralph ging alles op basis van gelijkheid en werkte hij enkel met een paar Duitse vrouwen. Dat staat haaks op de verklaringen van de Braziliaanse vrouwen én onderzoek van de politie. Er is een mail gevonden over een Braziliaanse vrouw en er is een sms'je ontdekt dat hij stuurde naar een chauffeur: 'Het kan dat er volgende week drie meiden uit Hongarije komen.' Diezelfde chauffeur stopte op een zeker moment met zijn diensten. "Want Ralph behandelde die vrouwen echt als stukken vlees."

Illegaal in Nederland
Een van de Braziliaanse vrouwen verklaarde hoe ze in de woning van Ralph kwam, hoe hij daar haar paspoort afpakte en haar sommeerde ramen, deuren en lamellen dicht te laten. Iedere klant moest 90 euro betalen. Van dat geld zag de Braziliaanse prostituee amper iets terug, vertelde ze de politie. Ze had naar eigen zeggen geen poot om op te staan, omdat ze illegaal in Nederland was.

Uitkeringsfraude
Haar landgenote vertelde een soortgelijk verhaal bij de politie. Justitie verdenkt Ralph van mensenhandel, mensensmokkel, het witwassen van crimineel geld door cash te investeren in seksadvertenties en uitkeringsfraude. Ralph zat immers in de bijstand toen hij geld zou verdienen aan het sekswerk van meerdere vrouwen.

Enorme vertraging
Het dossier stamt overigens al uit 2011. De eerste rechtszaak was in januari 2013, de laatste in augustus 2016. Sindsdien was het wachten op verschillende getuigen en was er vertraging vanwege een wisseling van de wacht binnen justitie. De officier houdt ook rekening met die omstandigheden. Daarnaast ziet hij te weinig bewijs voor witwassen. Justitie eist twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Ralph zat al zes maanden in voorarrest en hoeft dus niet opnieuw de gevangenis in.

Op 24 juni doet de rechter uitspraak.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen