Overslaan en naar de inhoud gaan

'Braziliaans drugsimperium werd gerund door Limburger'

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 22:45

De 40-jarige Dennis V. is de spil in een enorme internationale drugsoperatie. Hij zou de leider zijn van een Braziliaanse bende die iedere maand voor ongeveer 25 miljoen euro aan drugs naar Europa verscheepte.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De krant stelt dat deze Dennis uit Limburg komt, maar laat in het midden waar de roots van de drugskoning precies liggen. Volgens informatie van L1 komt Dennis oorspronkelijk uit Landgraaf.

Luxe leven
In de reconstructie van het dagblad komt naar voren dat Dennis een luxueus leven leidde in Brazilië. Hij werd vorige week vrijdag door 'gemaskerde politietroepen' verrast in zijn villa in Santana de Parnaíba, net buiten São Paulo. De politie zou het Limburgse kopstuk en zijn bende al een half jaar volgen. In totaal worden er zeven mensen gearresteerd, op verdenking van cocaïnehandel en witwassen.

Foto: Polícia Civil

Uitgebreid wagenpark
De man uit Landgraaf hoefde niet op de fiets naar het werk. Bij de actie werden immers twaalf auto's, een helikopter en twee vliegtuigen in beslag genomen. Ook werden er acht dure horloges en ruim een ton in contanten meegenomen. Dennis zou één jaar in Brazilië wonen, samen met zijn vrouw Almerinda en hun twee kinderen. Hoewel zijn vrouw ook verdachte is in de zaak, is ze vrijgelaten om voorlopig voor de kinderen te zorgen.

Familieman en harde werker
Volgens de advocaat van Dennis is de hoofdverdachte onschuldig. "Dennis is een familieman, een harde werker, hij heeft hier een bedrijf in telecom. Hij heeft niks te maken met deze zaak en is door de politie erbij betrokken omdat hij een van de verdachten goed kent. We zullen zijn onschuld bewijzen", citeert het Algemeen Dagblad uit Braziliaanse media.

Tips over deze zaak? Mail dan naar bas.dingemanse@L1.nl.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen