Overslaan en naar de inhoud gaan

'Braziliaans drugsimperium werd gerund door Limburger'

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 22:45

De 40-jarige Dennis V. is de spil in een enorme internationale drugsoperatie. Hij zou de leider zijn van een Braziliaanse bende die iedere maand voor ongeveer 25 miljoen euro aan drugs naar Europa verscheepte.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De krant stelt dat deze Dennis uit Limburg komt, maar laat in het midden waar de roots van de drugskoning precies liggen. Volgens informatie van L1 komt Dennis oorspronkelijk uit Landgraaf.

Luxe leven
In de reconstructie van het dagblad komt naar voren dat Dennis een luxueus leven leidde in Brazilië. Hij werd vorige week vrijdag door 'gemaskerde politietroepen' verrast in zijn villa in Santana de Parnaíba, net buiten São Paulo. De politie zou het Limburgse kopstuk en zijn bende al een half jaar volgen. In totaal worden er zeven mensen gearresteerd, op verdenking van cocaïnehandel en witwassen.

Foto: Polícia Civil

Uitgebreid wagenpark
De man uit Landgraaf hoefde niet op de fiets naar het werk. Bij de actie werden immers twaalf auto's, een helikopter en twee vliegtuigen in beslag genomen. Ook werden er acht dure horloges en ruim een ton in contanten meegenomen. Dennis zou één jaar in Brazilië wonen, samen met zijn vrouw Almerinda en hun twee kinderen. Hoewel zijn vrouw ook verdachte is in de zaak, is ze vrijgelaten om voorlopig voor de kinderen te zorgen.

Familieman en harde werker
Volgens de advocaat van Dennis is de hoofdverdachte onschuldig. "Dennis is een familieman, een harde werker, hij heeft hier een bedrijf in telecom. Hij heeft niks te maken met deze zaak en is door de politie erbij betrokken omdat hij een van de verdachten goed kent. We zullen zijn onschuld bewijzen", citeert het Algemeen Dagblad uit Braziliaanse media.

Tips over deze zaak? Mail dan naar bas.dingemanse@L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen