Overslaan en naar de inhoud gaan

'Braziliaans drugsimperium werd gerund door Limburger'

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 22:45

De 40-jarige Dennis V. is de spil in een enorme internationale drugsoperatie. Hij zou de leider zijn van een Braziliaanse bende die iedere maand voor ongeveer 25 miljoen euro aan drugs naar Europa verscheepte.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De krant stelt dat deze Dennis uit Limburg komt, maar laat in het midden waar de roots van de drugskoning precies liggen. Volgens informatie van L1 komt Dennis oorspronkelijk uit Landgraaf.

Luxe leven
In de reconstructie van het dagblad komt naar voren dat Dennis een luxueus leven leidde in Brazilië. Hij werd vorige week vrijdag door 'gemaskerde politietroepen' verrast in zijn villa in Santana de Parnaíba, net buiten São Paulo. De politie zou het Limburgse kopstuk en zijn bende al een half jaar volgen. In totaal worden er zeven mensen gearresteerd, op verdenking van cocaïnehandel en witwassen.

Foto: Polícia Civil

Uitgebreid wagenpark
De man uit Landgraaf hoefde niet op de fiets naar het werk. Bij de actie werden immers twaalf auto's, een helikopter en twee vliegtuigen in beslag genomen. Ook werden er acht dure horloges en ruim een ton in contanten meegenomen. Dennis zou één jaar in Brazilië wonen, samen met zijn vrouw Almerinda en hun twee kinderen. Hoewel zijn vrouw ook verdachte is in de zaak, is ze vrijgelaten om voorlopig voor de kinderen te zorgen.

Familieman en harde werker
Volgens de advocaat van Dennis is de hoofdverdachte onschuldig. "Dennis is een familieman, een harde werker, hij heeft hier een bedrijf in telecom. Hij heeft niks te maken met deze zaak en is door de politie erbij betrokken omdat hij een van de verdachten goed kent. We zullen zijn onschuld bewijzen", citeert het Algemeen Dagblad uit Braziliaanse media.

Tips over deze zaak? Mail dan naar bas.dingemanse@L1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen