Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer Zuid-Limburg oefent tunnelbrand in Zwitserland

Geplaatst opmaandag 25 januari 2016 - 16:10

Tientallen brandweermannen van het korps Zuid-Limburg hebben tot nu toe geoefend in Zwitserland om een tunnelbrand te blussen.

Dat gebeurt in voorbereiding op de A2-tunnel in Maastricht, die eind dit jaar open gaat.

Praktijkoefening
Tachtig brandweermannen hebben nu de training gehad, in totaal gaan er 200 naar Zwitserland.
De brandweer oefent al jaren in eigen provincie maar de echte praktijkoefening is daar niet mogelijk. In Zwitserland is een speciaal trainingscentrum waar een brand in een verkeerstunnel kan worden geoefend.

Bijzonder
Wat een brand in een tunnel bijzonder maakt, zijn de extreme hitte, de snelle verspreiding van rook en verkeersgebruikers die mogelijk vastzitten in de tunnel.

Rampenoefening
Het komende jaar wordt ook nog in de tunnel in Maastricht getraind en er komt een grote rampenoefening met andere hulpdiensten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brandweer wil Zwitserse aanpak voor A2-tunnel
Problemen bevestigd bij laatste rampenoefening A2-tunnel
Besluit over opening A2-tunnel in november
Geen verzet tegen trajectcontrole in A2-tunnel Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen