Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer zoekt sportduikers voor reddingswerk

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 9:14

Bij gebrek aan eigen mensen zoekt de brandweer in Limburg sportduikers die ze kunnen oproepen voor reddingswerk.

De combinatie brandweerman en duiker is zwaar. Mensen moeten voor beide disciplines getraind worden en aan allerlei eisen voldoen. Vandaar dat steeds minder brandweermensen gaan duiken. Toch is de inzet van duikers belangrijk, omdat er ook meer naar slachtoffers in en op het water gezocht moeten worden.

Hulpverlening
Het tekort aan duikers is nog niet zo nijpend dat de hulpverlening daardoor in het gedrang komt, maar dat is wel iets dat de brandweer wil voorkomen. Om het duikteam op peil te houden, moeten andere wegen ingeslagen worden. En dat is op zoek gaan naar sportduikers, zo licht brandweerwoordvoerder Leon Eumelen toe.

Werkgevers
Toch moeten ook sportduikers aan bepaalde eisen voldoen, want het duiken in troebel water met weinig zicht is anders dan duiken in helder water. Hobbyduikers die zich aanmelden krijgen dan ook een extra opleiding.
Omdat het om vrijwilligers gaat die worden opgeroepen als ze nodig zijn, wil de brandweer ook afspraken gaan maken met werkgevers. “Zodat de mensen ook de ruimte krijgen om de brandweer te kunnen helpen”, aldus Eumelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts