Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer zoekt sportduikers voor reddingswerk

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 9:14

Bij gebrek aan eigen mensen zoekt de brandweer in Limburg sportduikers die ze kunnen oproepen voor reddingswerk.

De combinatie brandweerman en duiker is zwaar. Mensen moeten voor beide disciplines getraind worden en aan allerlei eisen voldoen. Vandaar dat steeds minder brandweermensen gaan duiken. Toch is de inzet van duikers belangrijk, omdat er ook meer naar slachtoffers in en op het water gezocht moeten worden.

Hulpverlening
Het tekort aan duikers is nog niet zo nijpend dat de hulpverlening daardoor in het gedrang komt, maar dat is wel iets dat de brandweer wil voorkomen. Om het duikteam op peil te houden, moeten andere wegen ingeslagen worden. En dat is op zoek gaan naar sportduikers, zo licht brandweerwoordvoerder Leon Eumelen toe.

Werkgevers
Toch moeten ook sportduikers aan bepaalde eisen voldoen, want het duiken in troebel water met weinig zicht is anders dan duiken in helder water. Hobbyduikers die zich aanmelden krijgen dan ook een extra opleiding.
Omdat het om vrijwilligers gaat die worden opgeroepen als ze nodig zijn, wil de brandweer ook afspraken gaan maken met werkgevers. “Zodat de mensen ook de ruimte krijgen om de brandweer te kunnen helpen”, aldus Eumelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen