Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer zoekt sportduikers voor reddingswerk

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 9:14

Bij gebrek aan eigen mensen zoekt de brandweer in Limburg sportduikers die ze kunnen oproepen voor reddingswerk.

De combinatie brandweerman en duiker is zwaar. Mensen moeten voor beide disciplines getraind worden en aan allerlei eisen voldoen. Vandaar dat steeds minder brandweermensen gaan duiken. Toch is de inzet van duikers belangrijk, omdat er ook meer naar slachtoffers in en op het water gezocht moeten worden.

Hulpverlening
Het tekort aan duikers is nog niet zo nijpend dat de hulpverlening daardoor in het gedrang komt, maar dat is wel iets dat de brandweer wil voorkomen. Om het duikteam op peil te houden, moeten andere wegen ingeslagen worden. En dat is op zoek gaan naar sportduikers, zo licht brandweerwoordvoerder Leon Eumelen toe.

Werkgevers
Toch moeten ook sportduikers aan bepaalde eisen voldoen, want het duiken in troebel water met weinig zicht is anders dan duiken in helder water. Hobbyduikers die zich aanmelden krijgen dan ook een extra opleiding.
Omdat het om vrijwilligers gaat die worden opgeroepen als ze nodig zijn, wil de brandweer ook afspraken gaan maken met werkgevers. “Zodat de mensen ook de ruimte krijgen om de brandweer te kunnen helpen”, aldus Eumelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen