Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer treft huis vol wiet aan in Schinveld

Geplaatst opzondag 7 juni 2020 - 15:48

In een woning in Schinveld zijn zondagochtend verspreid over drie verdiepingen hennepplantages ontdekt.

Dat gebeurde nadat de brandweer rond 11:00 uur was ingeseind vanwege een mogelijke brand, zo meldt lokale omroep Zo-NWS.

Drie verdiepingen
De hennepplanten stonden in de kelder, een slaapkamer en op de zolder van het pand. Alles bij elkaar gaat het om zo'n 300 planten. De wietplanten worden vernietigd en de bijbehorende apparatuur is in beslag genomen.

Stroomdiefstal
De stroom voor de wietteelt werd illegaal afgetapt. Dergelijke illegaal aangelegde installaties zijn vaak zeer brandgevaarlijk. Volgens de politie is er nog niemand aangehouden. Er was namelijk niemand in de woning aanwezig.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen