Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer speurt naar zurige diarreegeur in Vlodrops riool

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 21:32

De brandweer is maandagavond urenlang in Vlodrop in de weer geweest om de oorzaak van een penetrante geur te vinden.

Rond 17:20 uur trok de brandweer naar de Grootestraat, na meerdere meldingen over een wat zurige geur. "In acht woningen troffen we inderdaad die zurige diarreegeur aan", laat een woordvoerder van de brandweer weten. "Met name in de badkamer", voegt hij toe.

Afkomstig uit riool
Dat duidt er volgens de woordvoerder op dat de geur uit het riool afkomstig moet komen. "We weten alleen niet wat het is." Hij geeft aan dat de brandweer metingen heeft verricht, maar niks heeft gevonden. Verder heeft een gespecialiseerd bedrijf methaan gemeten. "Maar dat is normaal in een riool."

Gespoeld met schoon water
Ondanks dat de brandweer niet weet wat de oorzaak van de vervelende geur is, hebben brandweerlieden het riool ter plaatse gespoeld met schoon water. "Daar zijn we om 21:00 uur mee gestopt, zonder te weten of het succes heeft gehad", zegt de woordvoerder die de geur in de woningen ook heeft waargenomen.

Onwel geworden
Één persoon is onwel geworden door de hinderlijke lucht, weet de woordvoerder. "Die is nagekeken door ambulancepersoneel, maar was op hoofdpijn na verder in orde." De woordvoerder geeft aan dat de penetrante geur geen gevaar vormt. De woningen hoefden dan ook niet ontruimd te worden. "Wel adviseren we de bewoners om de ramen open te zetten om de woning te luchten."

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen