Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer speurt naar zurige diarreegeur in Vlodrops riool

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 21:32

De brandweer is maandagavond urenlang in Vlodrop in de weer geweest om de oorzaak van een penetrante geur te vinden.

Rond 17:20 uur trok de brandweer naar de Grootestraat, na meerdere meldingen over een wat zurige geur. "In acht woningen troffen we inderdaad die zurige diarreegeur aan", laat een woordvoerder van de brandweer weten. "Met name in de badkamer", voegt hij toe.

Afkomstig uit riool
Dat duidt er volgens de woordvoerder op dat de geur uit het riool afkomstig moet komen. "We weten alleen niet wat het is." Hij geeft aan dat de brandweer metingen heeft verricht, maar niks heeft gevonden. Verder heeft een gespecialiseerd bedrijf methaan gemeten. "Maar dat is normaal in een riool."

Gespoeld met schoon water
Ondanks dat de brandweer niet weet wat de oorzaak van de vervelende geur is, hebben brandweerlieden het riool ter plaatse gespoeld met schoon water. "Daar zijn we om 21:00 uur mee gestopt, zonder te weten of het succes heeft gehad", zegt de woordvoerder die de geur in de woningen ook heeft waargenomen.

Onwel geworden
Één persoon is onwel geworden door de hinderlijke lucht, weet de woordvoerder. "Die is nagekeken door ambulancepersoneel, maar was op hoofdpijn na verder in orde." De woordvoerder geeft aan dat de penetrante geur geen gevaar vormt. De woningen hoefden dan ook niet ontruimd te worden. "Wel adviseren we de bewoners om de ramen open te zetten om de woning te luchten."

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen