Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer rukt uit voor lekkende koelkast in gevangenis

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 19:43

De brandweer is maandagavond gealarmeerd voor een incident met gevaarlijke stoffen in gevangenis de Geerhorst in Sittard.

Even na 18:30 uur kwam er een melding binnen vanuit de Sittardse penitentiaire inrichting.

Alarm
Volgens een woordvoerder is een gevangene uit zijn cel gehaald omdat zijn koelkast was gaan lekken. Omdat hier mogelijk gevaarlijke stoffen bij vrijkwamen, werd er alarm geslagen.

Binnenplaats
De brandweer is met een voertuig de binnenplaats opgereden. Brandweerlieden hebben het lekkende apparaat vervolgens buiten neergezet.

Cel
De gedetineerde is vervolgens nagekeken door een arts, maar was niet gewond. Hij is naar een andere cel overgebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen