Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer rukt uit: opnieuw zwijnen te water

Geplaatst opzaterdag 28 oktober 2017 - 7:26

De brandweer in Weert is in de nacht van vrijdag op zaterdag, niet voor het eerst deze maand, uitgerukt om wilde zwijnen uit de Zuid-Willemsvaart te redden.

Het is niet bekend of de reddingspoging op tijd kwam voor de dieren.

Lees ook: Natuurclubs willen ecoduct over Zuid-Willemsvaart

Ecoduct
Omdat het regelmatig gebeurt dat zwijnen en andere dierlijke collega's in de Zuid-Willemsvaart belanden, wordt er geroepen om oplossingen. Natuurmonumenten pleit bijvoorbeeld voor een ecoduct, zodat de dieren veilig naar de overkant kunnen wandelen.

Kanaal des doods
De Partij voor de Dieren noemde de Zuid-Willemsvaart eerder al 'het kanaal des doods', omdat veel dieren het niet overleven wanneer ze in het water geraken. Datzelfde lot was een wild zwijn beschoren dat vrijdag in het kanaal viel. Ook begin oktober overleed er een wild zwijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen