Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer rukt groot uit voor bosbrand in Lottum

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 22:51

De brandweer is maandagavond in groten getale uitgerukt voor een bosbrand aan de Horsterdijk in Lottum.

Rond 21:45 kwam de eerste melding van de brand binnen. In verband met de droogte wordt op dit moment standaard met twee voertuigen uitgerukt naar meldingen van buitenbranden.

Grote inzet
Bij de brand in Lottum zijn verschillende blusvoertuigen en waterwagens aanwezig. Het vuur was een uur na de uitbraak onder controle, maar er moest wel nog uitvoerig worden nageblust omdat het vuur onder de oppervlakte kan doorsmeulen. De bodem in de omgeving van de brandhaard moet daarom nat gehouden worden.

Droogte
Het is al de derde melding van een natuurbrand in Noord- en Midden-Limburg op Tweede Paasdag. In de middag brak een buitenbrand uit bij het spooremplacement in Weert. In de loop van de avond ontstond brand in een natuurgebied in Venlo. Beide branden waren snel onder controle.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen