Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brandweer rukt groot uit voor bosbrand in Lottum

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 22:51

De brandweer is maandagavond in groten getale uitgerukt voor een bosbrand aan de Horsterdijk in Lottum.

Rond 21:45 kwam de eerste melding van de brand binnen. In verband met de droogte wordt op dit moment standaard met twee voertuigen uitgerukt naar meldingen van buitenbranden.

Grote inzet
Bij de brand in Lottum zijn verschillende blusvoertuigen en waterwagens aanwezig. Het vuur was een uur na de uitbraak onder controle, maar er moest wel nog uitvoerig worden nageblust omdat het vuur onder de oppervlakte kan doorsmeulen. De bodem in de omgeving van de brandhaard moet daarom nat gehouden worden.

Droogte
Het is al de derde melding van een natuurbrand in Noord- en Midden-Limburg op Tweede Paasdag. In de middag brak een buitenbrand uit bij het spooremplacement in Weert. In de loop van de avond ontstond brand in een natuurgebied in Venlo. Beide branden waren snel onder controle.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen