Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer rukt groot uit voor bosbrand in Lottum

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 22:51

De brandweer is maandagavond in groten getale uitgerukt voor een bosbrand aan de Horsterdijk in Lottum.

Rond 21:45 kwam de eerste melding van de brand binnen. In verband met de droogte wordt op dit moment standaard met twee voertuigen uitgerukt naar meldingen van buitenbranden.

Grote inzet
Bij de brand in Lottum zijn verschillende blusvoertuigen en waterwagens aanwezig. Het vuur was een uur na de uitbraak onder controle, maar er moest wel nog uitvoerig worden nageblust omdat het vuur onder de oppervlakte kan doorsmeulen. De bodem in de omgeving van de brandhaard moet daarom nat gehouden worden.

Droogte
Het is al de derde melding van een natuurbrand in Noord- en Midden-Limburg op Tweede Paasdag. In de middag brak een buitenbrand uit bij het spooremplacement in Weert. In de loop van de avond ontstond brand in een natuurgebied in Venlo. Beide branden waren snel onder controle.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen