Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer rukt groot uit voor bosbrand in Lottum

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 22:51

De brandweer is maandagavond in groten getale uitgerukt voor een bosbrand aan de Horsterdijk in Lottum.

Rond 21:45 kwam de eerste melding van de brand binnen. In verband met de droogte wordt op dit moment standaard met twee voertuigen uitgerukt naar meldingen van buitenbranden.

Grote inzet
Bij de brand in Lottum zijn verschillende blusvoertuigen en waterwagens aanwezig. Het vuur was een uur na de uitbraak onder controle, maar er moest wel nog uitvoerig worden nageblust omdat het vuur onder de oppervlakte kan doorsmeulen. De bodem in de omgeving van de brandhaard moet daarom nat gehouden worden.

Droogte
Het is al de derde melding van een natuurbrand in Noord- en Midden-Limburg op Tweede Paasdag. In de middag brak een buitenbrand uit bij het spooremplacement in Weert. In de loop van de avond ontstond brand in een natuurgebied in Venlo. Beide branden waren snel onder controle.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen