Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer redt paard dat urenlang vastzit in diepe sloot

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 19:38

Een paard heeft vrijdag in Meijel urenlang in een diepe sloot gelegen. Het dier kon er op eigen kracht niet meer uit.

Rond 15:50 uur begon de reddingsactie van de brandweer aan de Nederweerterdijk, meldt lokale nieuwssite WeertdeGekste.

Graafmachine
Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatse waren, bleek het geen makkelijke klus te zijn. Eerst werd geprobeerd het dier met behulp van een brandslang en het wegscheppen van modder uit de sloot te trekken. Maar uiteindelijk moest er een graafmachine aan te pas komen om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden.

Uitgeput
Na uren zwoegen werd het verzwakte paard onder toeziend oog van een dierenarts uit de diepe sloot gehaald. Het dier is daarna naar een plek gebracht waar het kan aansterken.

Hoe de viervoeter in de sloot terecht was gekomen, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen