Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer redt paard dat urenlang vastzit in diepe sloot

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 19:38

Een paard heeft vrijdag in Meijel urenlang in een diepe sloot gelegen. Het dier kon er op eigen kracht niet meer uit.

Rond 15:50 uur begon de reddingsactie van de brandweer aan de Nederweerterdijk, meldt lokale nieuwssite WeertdeGekste.

Graafmachine
Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatse waren, bleek het geen makkelijke klus te zijn. Eerst werd geprobeerd het dier met behulp van een brandslang en het wegscheppen van modder uit de sloot te trekken. Maar uiteindelijk moest er een graafmachine aan te pas komen om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden.

Uitgeput
Na uren zwoegen werd het verzwakte paard onder toeziend oog van een dierenarts uit de diepe sloot gehaald. Het dier is daarna naar een plek gebracht waar het kan aansterken.

Hoe de viervoeter in de sloot terecht was gekomen, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen