Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer redt baby-eendjes uit benarde positie in bassin

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 22:42

De brandweer heeft woensdagavond meerdere baby-eendjes gered in Weert.

Dat meldt Weertdegekste.

Een oplettende vrachtwagenchauffeur zag de piepjonge eendjes in het nieuwe bassin aan de Saturnus op het industrieterrein Kampershoek-Noord. De randen van dat bassin zijn voor eendenkuikens veel te hoog, waardoor ze er niet zelfstandig uit kunnen. Ook is er voor de jonge vogels geen eten in te vinden.

Dierenambulance
Daarom belde de trucker de dierenambulance, om de beestjes te redden. De medewerkers van de ambulance wisten zich echter ook geen raad met de situatie en riepen de hulp in van de brandweer.

Speciale pakken
Die was rond 19:30 uur ter plaatse en nadat de brandweerlieden zich in speciale pakken hadden gehesen, doken zij het water in om de baby-eendjes te redden. Helaas konden de kuikens niet meer met hun moeder worden herenigd, want die was in geen velden of wegen meer te bekennen.

De eendenkuikens worden overgebracht naar het vogelasiel in Someren.

Video: Weertdegekste
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen