Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer redt baby-eendjes uit benarde positie in bassin

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 22:42

De brandweer heeft woensdagavond meerdere baby-eendjes gered in Weert.

Dat meldt Weertdegekste.

Een oplettende vrachtwagenchauffeur zag de piepjonge eendjes in het nieuwe bassin aan de Saturnus op het industrieterrein Kampershoek-Noord. De randen van dat bassin zijn voor eendenkuikens veel te hoog, waardoor ze er niet zelfstandig uit kunnen. Ook is er voor de jonge vogels geen eten in te vinden.

Dierenambulance
Daarom belde de trucker de dierenambulance, om de beestjes te redden. De medewerkers van de ambulance wisten zich echter ook geen raad met de situatie en riepen de hulp in van de brandweer.

Speciale pakken
Die was rond 19:30 uur ter plaatse en nadat de brandweerlieden zich in speciale pakken hadden gehesen, doken zij het water in om de baby-eendjes te redden. Helaas konden de kuikens niet meer met hun moeder worden herenigd, want die was in geen velden of wegen meer te bekennen.

De eendenkuikens worden overgebracht naar het vogelasiel in Someren.

Video: Weertdegekste
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen