Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer met helmcamera's aan de slag: uitrukken in beeld

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 17:25

De brandweer in Venlo en Belfeld gaat bij wijze van proef haar uitrukken filmen en publiceren op internet.

Het gaat in principe om een proef van één jaar. De camera's worden bevestigd op brandweervoertuigen en de helmen van brandweerlieden.

'Ander beeld van de werkelijkheid'
De beelden moeten ervoor zorgen dat er geleerd kan worden van de handelwijze bij een incident en dat mensen een duidelijker beeld krijgen van wat de brandweer daadwerkelijk doet. Beelden die burgers maken blijken vaak onvolledig, wat volgens Jordy van Engelen van de Venlose brandweer tot problemen kan leiden. "Ze filmen bij een incident en dan zie je de hulpverlener iets doen wat een ander beeld kan oproepen dan de werkelijkheid."

YouTube
De brandweer neemt nu dus het heft in eigen hand. De beelden zullen ook op het YouTube-kanaal van de Brandweer Limburg-Noord geplaatst worden. Video's van korpsen uit Amsterdam en Almere, die de Limburgse brandweer voorgingen, bleken een succes, want het leverde hen tienduizenden volgers op.

Boost
Volgens van Engelen zou die
populariteit ook in Venlo en Belfeld mooi meegenomen zijn. "Het zou een boost kunnen zijn voor ons vrijwilligerskorps. Mensen zien hoe wij werken en denken wellicht: dit willen wij ook."

Zuiden
Voorlopig worden alleen de uitrukken in Venlo en Belfeld gefilmd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid is er ook in het zuiden van de provincie gesproken over het opnemen van het werk, maar wordt het initiatief daar vooralsnog niet overgenomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen