Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer met helmcamera's aan de slag: uitrukken in beeld

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 17:25

De brandweer in Venlo en Belfeld gaat bij wijze van proef haar uitrukken filmen en publiceren op internet.

Het gaat in principe om een proef van één jaar. De camera's worden bevestigd op brandweervoertuigen en de helmen van brandweerlieden.

'Ander beeld van de werkelijkheid'
De beelden moeten ervoor zorgen dat er geleerd kan worden van de handelwijze bij een incident en dat mensen een duidelijker beeld krijgen van wat de brandweer daadwerkelijk doet. Beelden die burgers maken blijken vaak onvolledig, wat volgens Jordy van Engelen van de Venlose brandweer tot problemen kan leiden. "Ze filmen bij een incident en dan zie je de hulpverlener iets doen wat een ander beeld kan oproepen dan de werkelijkheid."

YouTube
De brandweer neemt nu dus het heft in eigen hand. De beelden zullen ook op het YouTube-kanaal van de Brandweer Limburg-Noord geplaatst worden. Video's van korpsen uit Amsterdam en Almere, die de Limburgse brandweer voorgingen, bleken een succes, want het leverde hen tienduizenden volgers op.

Boost
Volgens van Engelen zou die
populariteit ook in Venlo en Belfeld mooi meegenomen zijn. "Het zou een boost kunnen zijn voor ons vrijwilligerskorps. Mensen zien hoe wij werken en denken wellicht: dit willen wij ook."

Zuiden
Voorlopig worden alleen de uitrukken in Venlo en Belfeld gefilmd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid is er ook in het zuiden van de provincie gesproken over het opnemen van het werk, maar wordt het initiatief daar vooralsnog niet overgenomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen