Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer meet verhoogde concentraties benzinedamp in Venlo

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2020 - 23:12

De brandweer in Venlo heeft bij metingen verhoogde concentraties benzinedamp waargenomen in een riool.

De brandweer gaat het riool spoelen en ventileren.

Eerder op de avond
De metingen werden verricht op de Daelweg in Venlo. Eerder op de avond, rond 19:00 uur, werd de brandweer ook al opgeroepen. Toen vanwege een gaslekkage in een woning. Volgens een correspondent ter plaatse zijn er toen geen verhoogde waardes gemeten.

Nacontrole
Rond 21:30 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een nacontrole. Even later werd ook een adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen naar de Venlose straat. De straat werd afgezet en het riool werd onderzocht.

Omwonenden
Uit de metingen werd duidelijk dat er verhoogde concentraties benzineachtige damp aanwezig waren in het riool. Het riool wordt gespoeld en geventileerd. Omwonenden die last hebben van een vreemde lucht in huis worden geadviseerd om hun woning te luchten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen