Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer laat voormalig Licom-gebouw uitbranden

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 8:29

In de voormalige kwekerij van Licom in Landgraaf is vrijdagmorgen een brand uitgebroken. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden.

Dit meldt de brandweer. Rond 7:30 uur moest de brandweer naar de Europaweg-Zuid. Vanaf de Gravenweg en de Waubacherweg was de straat afgezet.

Instabiel
Meerdere brandvoertuigen waren ter plaatse om de brand te blussen. Inmiddels heeft de brandweer laten weten de brand gecontroleerd uit te laten branden. "Het pand is te instabiel om naar binnen te gaan. Het kan dus zijn dat er weer meer rook zichtbaar is. Er komt ook geen onderzoek naar de brand, mede doordat het pand te instabiel is", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Slopen
Het vuur was rond 15:00 uur bijna gedoofd. De brandweer is nog bezig met het brandend afval dat door een kraan uit elkaar is getrokken te blussen. Het gebouw zal worden gesloopt.

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbrak in het gebouw. Inmiddels staat het pand al acht jaar leeg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen