Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brandweer helpt senioren in strijd tegen woningbranden

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 19:58

Ouderen in Limburg zijn relatief vaak betrokken bij woningbranden. De brandweer in Limburg werkt daarom mee aan een project om ouderen te wijzen op risico's.

Samen met ouderenvereniging KBO Limburg gaat de brandweer in Limburg langs alle 134 KBO-afdelingen in de provincie.

Gevaren
De brandweer hoopt senioren bewust te maken van de gevaren.
Tijdens die bijeenkomsten worden de meest voorkomende oorzaken van brand in huis besproken. Voorbeelden zijn het roken in bed, het gebruik van een elektrische deken en het gebruik van het gasfornuis.

Vaker betrokken
Nederland vergrijst en senioren wonen steeds langer thuis. Ze zijn vaker betrokken bij brand in de woning dan andere leeftijdsgroepen. Toch is brandveiligheid geen thema dat leeft onder ouderen. Dat is de reden dat het
voorlichtingstraject wordt gestart.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen