Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brandweer heeft fantastisch werk verricht in Blerick'

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 11:47

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is zeer te spreken over het optreden van de brandweer tijdens de grote bedrijfsbrand in Blerick. Dat vertelde hij dinsdagmorgen tijdens een persconferentie.

Scholten verwees naar de hoge hoeveelheid natuurbranden in de afgelopen weken. "De brandweer heeft fantastisch werk geleverd, zeker in een tijd dat mensen al zwaar overbelast zijn."

Lees ook: Terugkijken: Persconferentie over bedrijfsbrand Blerick

Blussen in Lomm
Een deel van het korps was nog druk met een brand in Lomm toen de eerste signalen uit Blerick binnenkwamen. Daardoor kregen de brandweerlieden in Limburg hulp van Brabantse collega's. "Ze hebben zeer adequaat en goed gehandeld. Ik denk dat het belangrijk is als een bestuurder dat ook eens zegt", zei Scholten.

Hoesten en proesten
Hoewel er al gauw werd aangegeven dat mensen in de omgeving ramen en deuren moesten sluiten, is er niet langer sprake van gevaar voor omwonenden. Dat liet geneeskundig adviseur Henk Jans weten tijdens de persconferentie. "Gezien de concentratie zwaveldioxide was het alarm terecht. Dat kan hoesten, proesten en benauwdheid oproepen. Maar alles kan nu weer gedaan worden zoals mensen dat normaal doen. Ik zeg wel: als je twijfelt, neem dan het zekere voor het onzekere."

Nog geen gewonden
In totaal werkten er zo'n tachtig brandweerlieden aan de brand, die nu nog wordt nageblust. Er volgt nog een onderzoek naar het ontstaan van de brand. Vooralsnog zijn er geen meldingen bekend van gewonden of mensen met klachten.

Om 12:45 uur waren alleen nog AHC Benelux, het bijbehorend terrein en het naastgelegen pand nog afgezet door de politie, meldt de Veiligheidsregio op Twitter. De brandweer is daar nog aan het nablussen. De rest van het bedrijventerrein is vrijgegeven en dus weer toegankelijk.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen