Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brandweer heeft fantastisch werk verricht in Blerick'

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 11:47

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is zeer te spreken over het optreden van de brandweer tijdens de grote bedrijfsbrand in Blerick. Dat vertelde hij dinsdagmorgen tijdens een persconferentie.

Scholten verwees naar de hoge hoeveelheid natuurbranden in de afgelopen weken. "De brandweer heeft fantastisch werk geleverd, zeker in een tijd dat mensen al zwaar overbelast zijn."

Lees ook: Terugkijken: Persconferentie over bedrijfsbrand Blerick

Blussen in Lomm
Een deel van het korps was nog druk met een brand in Lomm toen de eerste signalen uit Blerick binnenkwamen. Daardoor kregen de brandweerlieden in Limburg hulp van Brabantse collega's. "Ze hebben zeer adequaat en goed gehandeld. Ik denk dat het belangrijk is als een bestuurder dat ook eens zegt", zei Scholten.

Hoesten en proesten
Hoewel er al gauw werd aangegeven dat mensen in de omgeving ramen en deuren moesten sluiten, is er niet langer sprake van gevaar voor omwonenden. Dat liet geneeskundig adviseur Henk Jans weten tijdens de persconferentie. "Gezien de concentratie zwaveldioxide was het alarm terecht. Dat kan hoesten, proesten en benauwdheid oproepen. Maar alles kan nu weer gedaan worden zoals mensen dat normaal doen. Ik zeg wel: als je twijfelt, neem dan het zekere voor het onzekere."

Nog geen gewonden
In totaal werkten er zo'n tachtig brandweerlieden aan de brand, die nu nog wordt nageblust. Er volgt nog een onderzoek naar het ontstaan van de brand. Vooralsnog zijn er geen meldingen bekend van gewonden of mensen met klachten.

Om 12:45 uur waren alleen nog AHC Benelux, het bijbehorend terrein en het naastgelegen pand nog afgezet door de politie, meldt de Veiligheidsregio op Twitter. De brandweer is daar nog aan het nablussen. De rest van het bedrijventerrein is vrijgegeven en dus weer toegankelijk.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen