Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer grijpt in na misser in Slenaken

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 11:37

De brandweer Zuid-Limburg gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat de brandweer naar een verkeerd dorp wordt gestuurd.

"Het is niet goed gegaan. We willen ervan leren. Het is een samenloop van omstandigheden geweest, maar dit is natuurlijk een nachtmerrie", zegt brandweerwoordvoerder Leon Eummelen.

Gewond
Zondagochtend werd de blusploeg van de brandweer naar de Oude Maastrichterweg in Gulpen gestuurd, in plaats van de Maastrichterweg in Slenaken. De brand werd daardoor met zeker tien minuten vertraging geblust. Bij de brand raakten zeven mensen gewond.

Telefoon
Het ging fout, omdat twee mensen die de brand meldden dat met dezelfde telefoon deden. Een van hen was de bewoonster van het getroffen huis, de ander een omwonende.

Centralist
Ze noemen de Maastrichterweg als adres. Als plaats zei één van hen Slenaken, de ander Gulpen-Wittem. De centralist typte 'Maastrichterweg' in, onder het kopje 'gemeente Gulpen-Wittem', en kreeg daarop de Oude Maastrichterweg in Gulpen-Wittem te zien. Daaronder staat de Maastrichterweg in drie andere plaatsen: Wylre, Slenaken en Reijmerstok.

Meldkamer
De centralist vroeg tweemaal of het ging om de Oude Maastrichterweg. De man die hij aan de lijn had zei 'ja'. De vrouw, de bewoonster van het huis, zei 'Gulpen-Wittem'. De centralist stuurde hierop de spuitwagen naar Gulpen-Wittem, en niet naar Slenaken, waar de brand woedde. "We gaan met de mensen van de meldkamer bespreken wat we kunnen doen om dit in de toekomst te voorkomen. Want dit mag natuurlijk niet gebeuren", zegt Eummelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen