Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer gaat smeulend hooi uit grotten Cannerberg halen

Geplaatst opdinsdag 25 juli 2017 - 18:55

De brandweer gaat vanaf woensdagochtend over tot een nieuwe wijze van bestrijding van de brand in de Cannerberg. De brandweer gaat het hooi uit de grotten halen.

Dit hebben de gemeenten Riemst en Maastricht besloten na uitgebreid onderzoek en analyse van de brandweer.

Uitbranden
Het gecontroleerd laten uitbranden gaat mogelijk zeer lang zal duren, waarbij de overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven door rook ook voortduurt.

Gespecialiseerde diensten
Vanaf woensdag 10:00 uur gaat de brandweer daarom, in samenwerking met gespecialiseerde diensten, het hooi en stro uit de grotten verwijderen. Hierna zal het naar een centrale plek gebracht worden, waar het definitief geblust wordt. Dit zal naar verwachting enkele dagen duren.

De overlast van rook kan hierdoor wel toenemen.

Lees hier alles over de brand in de grotten tussen Kanne en Maastricht.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Exclusief kijkje in grotten Cannerberg na brand
Per direct beveiligers bij grotten
Brokstukken van honderden kilo's losgekomen in grot
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen