Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer gaat smeulend hooi uit grotten Cannerberg halen

Geplaatst opdinsdag 25 juli 2017 - 18:55

De brandweer gaat vanaf woensdagochtend over tot een nieuwe wijze van bestrijding van de brand in de Cannerberg. De brandweer gaat het hooi uit de grotten halen.

Dit hebben de gemeenten Riemst en Maastricht besloten na uitgebreid onderzoek en analyse van de brandweer.

Uitbranden
Het gecontroleerd laten uitbranden gaat mogelijk zeer lang zal duren, waarbij de overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven door rook ook voortduurt.

Gespecialiseerde diensten
Vanaf woensdag 10:00 uur gaat de brandweer daarom, in samenwerking met gespecialiseerde diensten, het hooi en stro uit de grotten verwijderen. Hierna zal het naar een centrale plek gebracht worden, waar het definitief geblust wordt. Dit zal naar verwachting enkele dagen duren.

De overlast van rook kan hierdoor wel toenemen.

Lees hier alles over de brand in de grotten tussen Kanne en Maastricht.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Exclusief kijkje in grotten Cannerberg na brand
Per direct beveiligers bij grotten
Brokstukken van honderden kilo's losgekomen in grot
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen