Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer gaat met robot de Cannerberg in

Geplaatst opzondag 23 juli 2017 - 13:39

De brandweer gaat zondagmiddag met een Duitse robot de grotten tussen Kanne en Maastricht binnenrijden om te zien hoe de status van de brand is.

Zaterdag heeft de brandweer besloten dat de brand, die sinds donderdagavond in de grotten woedt, niet te blussen is en deze gecontroleerd uit laat branden.

Metingen
In de omgeving van Kanne zijn mobiele meetunits geplaatst om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Tot nu toe geven de metingen aan dat de waardes in de lucht binnen de toegestane grenzen vallen. Ook zijn deze door het RIVM geanalyseerd. Die adviseert mensen uit de buurt van de rook te blijven, want bij langdurige blootstelling kunnen er irritaties opkomen.

Lees ook: Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand

Waterscherm
Bewoners die dichtbij de uitgangen van de grot wonen, krijgen van de brandweer een waterscherm bij hun huis. Deze biedt verneveling met water en moet de rook tegenhouden om naar de huizen te gaan.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is
Opruimen van het brandend hooi en stro verloopt voorspoedig
Video: Exclusief kijkje in grotten Cannerberg na brand
Geen runderen meer in mergelgrotten bij Kanne
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen