Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer gaat met robot de Cannerberg in

Geplaatst opzondag 23 juli 2017 - 13:39

De brandweer gaat zondagmiddag met een Duitse robot de grotten tussen Kanne en Maastricht binnenrijden om te zien hoe de status van de brand is.

Zaterdag heeft de brandweer besloten dat de brand, die sinds donderdagavond in de grotten woedt, niet te blussen is en deze gecontroleerd uit laat branden.

Metingen
In de omgeving van Kanne zijn mobiele meetunits geplaatst om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Tot nu toe geven de metingen aan dat de waardes in de lucht binnen de toegestane grenzen vallen. Ook zijn deze door het RIVM geanalyseerd. Die adviseert mensen uit de buurt van de rook te blijven, want bij langdurige blootstelling kunnen er irritaties opkomen.

Lees ook: Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand

Waterscherm
Bewoners die dichtbij de uitgangen van de grot wonen, krijgen van de brandweer een waterscherm bij hun huis. Deze biedt verneveling met water en moet de rook tegenhouden om naar de huizen te gaan.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is
Opruimen van het brandend hooi en stro verloopt voorspoedig
Geen runderen meer in mergelgrotten bij Kanne
Video: Exclusief kijkje in grotten Cannerberg na brand
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen