Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brandweer eerst naar verkeerd adres bij brand Slenaken

Geplaatst opmaandag 8 januari 2018 - 16:26

De brandweer is zondagmorgen bij de grote brand in Slenaken eerst naar een verkeerd adres gereden.

De bluswagen zette koers naar de Oude Maastrichterweg in Gulpen, maar daar aangekomen bleek er niets aan de hand.

Uitslaande brand
Op de Maastrichterweg in Slenaken was de hulp wel hard nodig. Daar woedde een uitslaande brand in een woning. Zeven mensen raakten gewond, onder wie drie agenten.

Geen hulp nodig
Een bewoonster van de Oude Maastrichterweg in Gulpen zag de brandweerlieden aankomen. "Ik hoorde sirenes en zag een politiebusje. Daarna parkeerde een brandweerbusje op onze oprit, maar wij hadden geen hulp nodig. Toen kwam een grote brandweerauto met sirene. Daarna keerden ze snel om en reden weer weg."

Lees ook: Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

Niets meer over
Door de rit naar de verkeerde liep de hulpverlening tien minuten vertraging op. Van de woning in Slenaken is bijna niets meer over. De vraag is nu of dat anders was geweest als de brandweer meteen naar het juiste adres was gereden.

Brandweer Zuid-Limburg wil niet voor camera reageren, maar laat weten uit te zoeken wat er precies fout is gegaan tijdens de aansturing.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen