Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer eerst naar verkeerd adres bij brand Slenaken

Geplaatst opmaandag 8 januari 2018 - 16:26

De brandweer is zondagmorgen bij de grote brand in Slenaken eerst naar een verkeerd adres gereden.

De bluswagen zette koers naar de Oude Maastrichterweg in Gulpen, maar daar aangekomen bleek er niets aan de hand.

Uitslaande brand
Op de Maastrichterweg in Slenaken was de hulp wel hard nodig. Daar woedde een uitslaande brand in een woning. Zeven mensen raakten gewond, onder wie drie agenten.

Geen hulp nodig
Een bewoonster van de Oude Maastrichterweg in Gulpen zag de brandweerlieden aankomen. "Ik hoorde sirenes en zag een politiebusje. Daarna parkeerde een brandweerbusje op onze oprit, maar wij hadden geen hulp nodig. Toen kwam een grote brandweerauto met sirene. Daarna keerden ze snel om en reden weer weg."

Lees ook: Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

Niets meer over
Door de rit naar de verkeerde liep de hulpverlening tien minuten vertraging op. Van de woning in Slenaken is bijna niets meer over. De vraag is nu of dat anders was geweest als de brandweer meteen naar het juiste adres was gereden.

Brandweer Zuid-Limburg wil niet voor camera reageren, maar laat weten uit te zoeken wat er precies fout is gegaan tijdens de aansturing.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen