Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brandweer eerst naar verkeerd adres bij brand Slenaken

Geplaatst opmaandag 8 januari 2018 - 16:26

De brandweer is zondagmorgen bij de grote brand in Slenaken eerst naar een verkeerd adres gereden.

De bluswagen zette koers naar de Oude Maastrichterweg in Gulpen, maar daar aangekomen bleek er niets aan de hand.

Uitslaande brand
Op de Maastrichterweg in Slenaken was de hulp wel hard nodig. Daar woedde een uitslaande brand in een woning. Zeven mensen raakten gewond, onder wie drie agenten.

Geen hulp nodig
Een bewoonster van de Oude Maastrichterweg in Gulpen zag de brandweerlieden aankomen. "Ik hoorde sirenes en zag een politiebusje. Daarna parkeerde een brandweerbusje op onze oprit, maar wij hadden geen hulp nodig. Toen kwam een grote brandweerauto met sirene. Daarna keerden ze snel om en reden weer weg."

Lees ook: Zeven gewonden bij grote uitslaande woningbrand Slenaken

Niets meer over
Door de rit naar de verkeerde liep de hulpverlening tien minuten vertraging op. Van de woning in Slenaken is bijna niets meer over. De vraag is nu of dat anders was geweest als de brandweer meteen naar het juiste adres was gereden.

Brandweer Zuid-Limburg wil niet voor camera reageren, maar laat weten uit te zoeken wat er precies fout is gegaan tijdens de aansturing.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen