Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer durft sein brand meester niet te geven in Meinweg

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 13:06

De brand die woedt in Nationaal Park De Meinweg is onder controle. Het sein 'brand meester' durft de brandweer echter nog niet te geven, omdat de afgelopen dagen het vuur in vergelijkbare situaties ook snel weer oplaaide.

Door hardere wind houdt de brandweer houdt er rekening mee dat het vuur woensdagmiddag opnieuw oplaait.

Hotspots
René van Tulden, woordvoerder van de brandweer, laat weten dat er nog enkele hotspots van een meter tot enkele vierkante meters waar de brand woedt. Twee Duitse blushelikopters zijn ingezet om het vuur daar te bestrijden.

Video: L1

Lees ook: Brand Meinweg: vrees voor aantrekkende windsnelheden

Bizar
Wethouder Jan den Teuling van de gemeente Roerdalen laat weten schrik en angst te hebben beleefd. "Het is een hele bizarre situatie. Samen met de coronamaatregelen is het een opeenstapeling." Hij bezocht woensdag een van de opvanglocaties. "Het enige wat je kunt doen is luisteren naar mensen. Ze willen duidelijkheid, maar die kun je niet geven. Het is fijn dat je er als gemeente bent om te horen wat er speelt."

Video: L1

Evacuatie
De brand ontstond maandagmiddag en laaide meerdere malen op. Vanwege de flinke rookontwikkeling en hoge concentratie koolmonoxide zijn de bewoners van Herkenbosch geëvacueerd. Woensdagmiddag wordt de situatie opnieuw bekeken. Aan de hand daarvan komt er mogelijk meer duidelijkheid voor de geëvacueerde bewoners, vertelt wethouder Den Teuling. Als er geen beslissing genomen kan worden, blijft de evacuatie een feit, aldus woordvoerder Van Tulden.

Coronamaatregelen
Bij de evacuatie van de inwoners van Herkenbosch afgelopen nacht is volgens de Veiligheidsregio 'zoveel mogelijk' rekening gehouden met de coronamaatregelen. De politie droeg mondkapjes en handschoenen en hield anderhalve meter afstand aan de voordeur bij de ontruiming. Mensen met mogelijke coronaklachten zijn overgebracht naar coronacentra in Urmond en Roermond. Het was niet mogelijk om aan iedereen onderdak in één sporthal te bieden. In totaal waren er zestien opvanglocaties beschikbaar.

Volg hier alle ontwikkeling in ons liveblog.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen