Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer durft sein brand meester niet te geven in Meinweg

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 13:06

De brand die woedt in Nationaal Park De Meinweg is onder controle. Het sein 'brand meester' durft de brandweer echter nog niet te geven, omdat de afgelopen dagen het vuur in vergelijkbare situaties ook snel weer oplaaide.

Door hardere wind houdt de brandweer houdt er rekening mee dat het vuur woensdagmiddag opnieuw oplaait.

Hotspots
René van Tulden, woordvoerder van de brandweer, laat weten dat er nog enkele hotspots van een meter tot enkele vierkante meters waar de brand woedt. Twee Duitse blushelikopters zijn ingezet om het vuur daar te bestrijden.

Video: L1

Lees ook: Brand Meinweg: vrees voor aantrekkende windsnelheden

Bizar
Wethouder Jan den Teuling van de gemeente Roerdalen laat weten schrik en angst te hebben beleefd. "Het is een hele bizarre situatie. Samen met de coronamaatregelen is het een opeenstapeling." Hij bezocht woensdag een van de opvanglocaties. "Het enige wat je kunt doen is luisteren naar mensen. Ze willen duidelijkheid, maar die kun je niet geven. Het is fijn dat je er als gemeente bent om te horen wat er speelt."

Video: L1

Evacuatie
De brand ontstond maandagmiddag en laaide meerdere malen op. Vanwege de flinke rookontwikkeling en hoge concentratie koolmonoxide zijn de bewoners van Herkenbosch geëvacueerd. Woensdagmiddag wordt de situatie opnieuw bekeken. Aan de hand daarvan komt er mogelijk meer duidelijkheid voor de geëvacueerde bewoners, vertelt wethouder Den Teuling. Als er geen beslissing genomen kan worden, blijft de evacuatie een feit, aldus woordvoerder Van Tulden.

Coronamaatregelen
Bij de evacuatie van de inwoners van Herkenbosch afgelopen nacht is volgens de Veiligheidsregio 'zoveel mogelijk' rekening gehouden met de coronamaatregelen. De politie droeg mondkapjes en handschoenen en hield anderhalve meter afstand aan de voordeur bij de ontruiming. Mensen met mogelijke coronaklachten zijn overgebracht naar coronacentra in Urmond en Roermond. Het was niet mogelijk om aan iedereen onderdak in één sporthal te bieden. In totaal waren er zestien opvanglocaties beschikbaar.

Volg hier alle ontwikkeling in ons liveblog.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen