Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer druk met blussen natuurbrandjes

Geplaatst opmaandag 1 juni 2020 - 16:36

De Limburgse brandweer is pinkstermaandag druk geweest met het voorkomen van natuurbranden.

Tot vier keer toe moesten wagens uitrukken naar een brandmelding in het buitengebied.

Droogte
In alle vier de gevallen ging het om kleine brandjes die snel onder controle waren. Het was raak in Venlo, Venray en Roermond. Door de droogte schaalt de brandweer uit voorzorg direct al op naar een zogenoemde middelbrand. Dat betekent dat er meteen verschillende wagens naartoe gaan om het vuur te bestrijden.

Speeltuin
In Roermond moest de brandweer twee keer uitrukken naar dezelfde plek. Rond speeltuin Kitskensberg werd even na 16:00 uur melding gemaakt van een brandje. In de nacht van zondag op maandag was het aan de andere kant van de speeltuin ook al raak. Of dit toeval is of dat er sprake is van opzet, moet worden uitgezocht. In Venlo was het rond 11:00 uur raak op de Bloemartsweg. En in Venray brandde het in de middag kort op de Maasheseweg.

Wandelaars wordt vanwege de droogte gevraagd extra alert te zijn in natuurgebieden en voorzichtig te zijn met open vuur.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV