Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer breekt oorlogsbunker met grof geschut open

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 20:40

De brandweer heeft maandagavond met grof geschut een oorlogsbunker in Meijel opengebroken.

Voor de verandering betrof het dit keer geen spoedmelding. De brandweer maakte, onder andere met een drilboor, een ingang zodat publiek de kazemat in de toekomst kan bezichtigen.

Verdedigingslinie
De kazemat ligt op Vesting en Belfort de Vossenberg, onderdeel van de Peel-Raamstelling. Op de Vossenberg liggen in totaal zeven kazematten. In verband met de oorlogsdreiging vanuit Duitsland werd het complex in 1939 aangelegd als verdedigingslinie. Het stukje militaire geschiedenis is benoemd tot Rijksmonument.

Liberation Route
Een projectgroep van Dorpsoverleg Meijel wil de bunker vanaf 17 november openstellen om het oorlogsbeton zijn verhaal te laten doen. Via een 'luistersteen' kunnen geïnteresseerden een verhaal tot zich nemen. De kazemat is daarmee onderdeel van de Liberation Route.

Brandweer bunker Meijel (14 okt 2019)
Foto: Omroep Peel en Maas
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen