Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer breekt oorlogsbunker met grof geschut open

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 20:40

De brandweer heeft maandagavond met grof geschut een oorlogsbunker in Meijel opengebroken.

Voor de verandering betrof het dit keer geen spoedmelding. De brandweer maakte, onder andere met een drilboor, een ingang zodat publiek de kazemat in de toekomst kan bezichtigen.

Verdedigingslinie
De kazemat ligt op Vesting en Belfort de Vossenberg, onderdeel van de Peel-Raamstelling. Op de Vossenberg liggen in totaal zeven kazematten. In verband met de oorlogsdreiging vanuit Duitsland werd het complex in 1939 aangelegd als verdedigingslinie. Het stukje militaire geschiedenis is benoemd tot Rijksmonument.

Liberation Route
Een projectgroep van Dorpsoverleg Meijel wil de bunker vanaf 17 november openstellen om het oorlogsbeton zijn verhaal te laten doen. Via een 'luistersteen' kunnen geïnteresseerden een verhaal tot zich nemen. De kazemat is daarmee onderdeel van de Liberation Route.

Foto: Omroep Peel en Maas
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen