Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer breekt oorlogsbunker met grof geschut open

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 20:40

De brandweer heeft maandagavond met grof geschut een oorlogsbunker in Meijel opengebroken.

Voor de verandering betrof het dit keer geen spoedmelding. De brandweer maakte, onder andere met een drilboor, een ingang zodat publiek de kazemat in de toekomst kan bezichtigen.

Verdedigingslinie
De kazemat ligt op Vesting en Belfort de Vossenberg, onderdeel van de Peel-Raamstelling. Op de Vossenberg liggen in totaal zeven kazematten. In verband met de oorlogsdreiging vanuit Duitsland werd het complex in 1939 aangelegd als verdedigingslinie. Het stukje militaire geschiedenis is benoemd tot Rijksmonument.

Liberation Route
Een projectgroep van Dorpsoverleg Meijel wil de bunker vanaf 17 november openstellen om het oorlogsbeton zijn verhaal te laten doen. Via een 'luistersteen' kunnen geïnteresseerden een verhaal tot zich nemen. De kazemat is daarmee onderdeel van de Liberation Route.

Brandweer bunker Meijel (14 okt 2019)
Foto: Omroep Peel en Maas
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen