Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer bevrijdt drie jongeren uit hoogwerker

Geplaatst opzondag 17 oktober 2021 - 8:42

De brandweer heeft in Horst drie jongeren uit een hoogwerker bevrijd. Ze waren in de nacht van zaterdag op zondag in de machine geklommen op het bouwterrein aan de Kerkstraat.

Een beveiligingsbedrijf tipte de politie rond 1:30 uur, omdat drie jongeren zich verdacht gedroegen in de buurt van een winkel in het centrum van Horst.

Bouwterrein
Twee jongens en een meisje hadden het bouwterrein bij de Jan Linders betreden en ontdekten dat de sleutels nog in de hoogwerker zaten. Het drietal besloot daarop met het bakje naar boven te gaan. Maar daar kwamen ze vervolgens vast te zitten, omdat de machine in een beveiliging schoot.

Geen beweging
De toegesnelde agenten ontdekten al snel waren de jongeren waren, maar kregen geen beweging in de machine. Daarop werd besloten de brandweer te bellen. Toen ook de brandweerlieden de hoogwerker niet direct aan de praat kregen, moest ook de eigenaar van het verhuurbedrijf wakker gebeld worden.

Het lukte de brandweer uiteindelijk toch om beweging in de hoogwerker te krijgen. Zij haalden de jongeren veilig naar beneden.

Sleutel meegenomen
De eigenaar van de hoogwerker heeft de machine veiliggesteld en de sleutels meegenomen om dit soort geintjes in de toekomst te voorkomen.

De jongeren kregen een boete omdat ze zich op verboden terrein hadden begeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen