Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer begonnen met ruimen hooi in grot

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 12:00

De brandweer is om 11.45 uur begonnen met het ruimen en blussen van het hooi en stro in de grot van de Cannerberg. Tientallen brandweerlieden worden bij de actie ingezet.

Voordat er mensen de grot ingaan wordt eerst met grote ventilatoren de rook uit de gangen geblazen. Dat levert in de omgeving waarschijnlijk rookoverlast op.

Loszittende brokstukken
Een geoloog en een mergeldeskundige gaan de gangen in de Cannerberg eerst controleren op loszittende brokstukken, voordat het hooi en stro vandaag naar buiten wordt gereden met een grijper.

Veilig
De twee experts gaan samen met drie brandweermensen en de grijper naar binnen, en controleren elke keer vier meter van de gang. Als dat deel van de gang veilig is, en er geen brokstukken los zitten, is het volgende deel aan de beurt. Het hooi en stro wordt in de grot uit elkaar getrokken en beetje bij beetje met schuim geblust. Als de grijper het naar buiten heeft gebracht, wordt het meteen beneveld. Daarna wordt het hooi en de stro een eindje verderop getransporteerd, en daar wordt het nogmaals geblust.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is
Brandweer gaat met robot de Cannerberg in
Brand in grotten Cannerberg is helemaal uit
Opruimen van het brandend hooi en stro verloopt voorspoedig
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen