Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer begonnen met ruimen hooi in grot

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 12:00

De brandweer is om 11.45 uur begonnen met het ruimen en blussen van het hooi en stro in de grot van de Cannerberg. Tientallen brandweerlieden worden bij de actie ingezet.

Voordat er mensen de grot ingaan wordt eerst met grote ventilatoren de rook uit de gangen geblazen. Dat levert in de omgeving waarschijnlijk rookoverlast op.

Loszittende brokstukken
Een geoloog en een mergeldeskundige gaan de gangen in de Cannerberg eerst controleren op loszittende brokstukken, voordat het hooi en stro vandaag naar buiten wordt gereden met een grijper.

Veilig
De twee experts gaan samen met drie brandweermensen en de grijper naar binnen, en controleren elke keer vier meter van de gang. Als dat deel van de gang veilig is, en er geen brokstukken los zitten, is het volgende deel aan de beurt. Het hooi en stro wordt in de grot uit elkaar getrokken en beetje bij beetje met schuim geblust. Als de grijper het naar buiten heeft gebracht, wordt het meteen beneveld. Daarna wordt het hooi en de stro een eindje verderop getransporteerd, en daar wordt het nogmaals geblust.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is
Brandweer gaat met robot de Cannerberg in
Brand in grotten Cannerberg is helemaal uit
Opruimen van het brandend hooi en stro verloopt voorspoedig
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen