Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer begonnen met ruimen hooi in grot

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 12:00

De brandweer is om 11.45 uur begonnen met het ruimen en blussen van het hooi en stro in de grot van de Cannerberg. Tientallen brandweerlieden worden bij de actie ingezet.

Voordat er mensen de grot ingaan wordt eerst met grote ventilatoren de rook uit de gangen geblazen. Dat levert in de omgeving waarschijnlijk rookoverlast op.

Loszittende brokstukken
Een geoloog en een mergeldeskundige gaan de gangen in de Cannerberg eerst controleren op loszittende brokstukken, voordat het hooi en stro vandaag naar buiten wordt gereden met een grijper.

Veilig
De twee experts gaan samen met drie brandweermensen en de grijper naar binnen, en controleren elke keer vier meter van de gang. Als dat deel van de gang veilig is, en er geen brokstukken los zitten, is het volgende deel aan de beurt. Het hooi en stro wordt in de grot uit elkaar getrokken en beetje bij beetje met schuim geblust. Als de grijper het naar buiten heeft gebracht, wordt het meteen beneveld. Daarna wordt het hooi en de stro een eindje verderop getransporteerd, en daar wordt het nogmaals geblust.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geëvacueerde bewoners pas naar huis als grotbrand geblust is
Brandweer gaat met robot de Cannerberg in
Brand in grotten Cannerberg is helemaal uit
Opruimen van het brandend hooi en stro verloopt voorspoedig
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen