Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandstichting gooit roet in eten jongerencentrum Meerlo

Geplaatst opzondag 26 september 2021 - 17:08

Door brand kan jongerencentrum Merlin in Meerlo ook nu de coronasluiting voorbij is, voorlopig nog niet open.

Bij de achterdeur van het pand aan de Peschweg ontstond zondagmorgen rond 8:00 uur brand. Aangestoken, schrijft het jongerencentrum zelf op Facebook.

Bank
Vermoedelijk is een oude bank, die een tijd geleden vlakbij de soos stond, tegen de gevel in brand gestoken. "Nadat de brand was geblust zagen we allemaal bankveren (ijzeren veren) bij de deur liggen en ontdekten we dat die bank weg was waar die stond. Het vermoeden is dus dat die bank is verplaatst en tegen de deur aan is gezet en vervolgens aangestoken. Een dag eerder stond die bank immers nog 20 meter verderop" laat penningmeester Jordy Pouwels van het jeugdcentrum weten.

Opgeknapt
OJC Merlin was de afgelopen anderhalf jaar dicht vanwege de coronamaatregelen. In de tussentijd hebben de medewerkers en vrijwilligers het pand verbouwd en opgeknapt, maar een deel van dat werk is nu weer teniet gedaan. Vooral de kelder is zwaar beschadigd. Wanden en spullen zijn zwartgeblakerd, een gesmolten kap van de verlichting hangt als een stuk gesmolten kaas aan het plafond.

Oproep
De mensen achter het centrum zitten niet bij de pakken neer: "We gaan er met man en macht alles aan doen om ons pand weer op te knappen, en gaan er vol voor om 9 oktober open te kunnen." Het jeugdhonk vraagt mensen die iets gezien hebben, zich te melden.

Uitverkocht
De jongerensoos in Meerlo organiseert maandelijks dance-avonden voor jeugd uit de omgeving. Maar sinds het begin van de coronacrisis bleef het stil. Het eerste evenement op de agenda staat voor 9 oktober gepland. De kaarten daarvoor waren al uitverkocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen